Κατηγορίες: Τοπικά

H Αλόννησος δεύτερη στη λίστα του Telegraph με τα 8 πιο «ψαγμένα» ελληνικά νησιά

Ποια Μύκονος και ποια Σαντορίνη… Πανέμορφα νησιά -αν μη τι άλλο- και κοσμοξακουσμένα, όμως η βρετανική εφημερίδα  -εν όψει και της καλοκαιρινής περιόδου- έχει να προτείνει οκτώ ελληνικά νησιά για λιγότερο mainstream και πιο… «ψαγμένους» τουρίστες. Δεύτερη στη λίστα των οκτών πιο “ψαγμένων” ελληνικών νησιών, φιγουράρει η Αλόννησος των Βορείων Σποράδων.
Σταθμός πρώτος: Αστυπάλαια
Ευρισκόμενη στο σημείο που τα Δωδεκάνησα συναντούν τις Κυκλάδες, η Αστυπάλαια είναι ένα χάρμα οφθαλμών με το σκηνιό της να συνθέτουν το λευκό, το μπλε του κοβαλτίου, η πέτρα και οι ελιές. Τα ίχνη μίας ιστορίας αιώνων είναι εμφανή στα ερείπια της μυκηναϊκής εποχής, τα μοναστήρια και τις βασιλικές της πρώιμης χριστιανικής περιόδου. Στον ορίζοντα της Χώρας δεσπόζει το Ενετικό Κάστρο. Κάτι ακόμη που πρέπει να δει κανείς στην Αστυπάλαια είναι η Παναγία η Φλεβαριώτισσα, όπου ένα μέρος της εκκλησίας είναι χτισμένη μέσα σε σπήλαιο. Διαθέτει επίσης υπέροχες παραλίες, όπως ο Άγιος Κωνσταντίνος, οι Βάτσες, Πλάκες, Καμινάκια, Άγιος Γιάννης, Πάνορμος, Παχιά Άμμος, Πέρα Γιαλός και Λιβάδια. Μπορεί επίσης κανείς να κάνει ηλιοθεραπεία, να κάνει καταδύσεις, να επισκεφθεί τα σπήλαια, να δοκιμάσει τις ικανότητές του στο ψάρεμα ή να πάρει μία βαρκούλα και να προσεγγίσει τις παραλίες στα νησάκια Κουτσομύτη και Σύρνα.
Σταθμός δεύτερος: Αλόννησος
Το σπίτι της Διεθνούς Ακαδημίας Ομοιοπαθητικής και του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου των βόρειων Σποράδων, η Αλόννησος έχει ως ατού την απαράμιλλη φυσική ομορφιά της. Τα νερά της προσφέρουν καταφύγιο σε σπάνια θαλάσσια πτηνά, φώκιες και δελφίνια, ενώ η γη της χαρίζει θησαυρούς στην παραδοσιακή ιατρική λόγω των χιλιάδων βοτάνων που ευδοκιμούν στο νησί. Εκτός από τα χρωματιστά «μπαλώματα» από ορχιδέες και ελαιώνες, η Αλόννησος διαθέτει και παραδεισένιες παραλίες με κρυστάλλινα νερά, όπως οι Μεγάλος Μουρτιάς, Στενή Βάλα, Μηλιά, Χρυσή Μηλιά και Μαρπούντα.
Σταθμός τρίτος: Φολέγανδρος
Ενα πανέμορφο ηφαιστειακό τοπίο στις νότιες Κυκλάδες, η Φολέγανδρος συναγωνίζεται τη Σαντορίνη για τα φανταστικά της ηλιοβασιλέματα. Ανεβείτε στο καφέ-μπαρ «Ανεμόμυλος», παραγγείλτε ένα κοκτέι και δείτε τους βράχους να κοκκινίζουν καθώς ο ήλιος χάνεται στη θάλασσα – μαγικό! Με μία πανέμορφη χώρα, μικρά ξενοδοχεία και κουκλίστικα σπιτάκια, η Φολέγανδρος είναι ο διανικός προορισμός για να πάρετε μία αυθεντική γεύση από τη ζωή των ελληνικών νησιών.
Σταθμός τέταρτος: Μήλος
Γνωστή για τους ενδιαφέροντες βραχώδεις σχηματισμούς της, τον πλούτο των ορυκτών και την παραδοσιακή καρπουζόπιτα, η Μήλος έχει όλα εκείνα τα στοιχεία ενός κοσμικού νησιού, συν τις μυστηριώδεις κατακόμβες και τα αρχαία ορυχεία. Δύσκολο να διαλέξει κανείς ανάμεσα στις 80 φανταστικές και ποικιλόμορφες παραλίες και λιμάνια, όμως το σεληνιακό τοπίο του Σαρακήνικου, οι βράχοι του Κλέφτικου και η λαμπερή Αλογομάντρα είναι κορυφαία. Μην τυχόν δεν επισκεφθείτε τη σπηλιά του Παπάφραγκα, τις θερμές πηγές σε Καναβά, Αλυκή, Προβατά και Πικροπηγή, καθώς και τις μαγικές υποθαλάσσιες σπηλιές, εάν επιθυμείται υποβρύχιες εξορμήσεις.
Σταθμός πέμπτος: Αμοργός
Βρίσκεται στην πιο απομακρυσμένη, νοτιοανατολική πλευρά των Κυκλάδων. Πέρα από τις παραλίες, τα ξεροτήγανα και το ρακόμελο, το νησί είναι μία ευκαιρία για εξερεύνηση σε στεριά και θάλασσα. Κορυφαίο αξιοθέατό του είναι το μοναστήρι της Παναγίας Χοζοβιώτισσας του 11ου αιώνα, το οποίο είναι χτισμένο σε πολύ ψηλό βράχο, ώστε να προφυλαχθεί η ιερή εικόνα από τους πειρατές. Βρίσκεται στον βράχο του όρους Προφήτης Ηλίας, 300 μέτρα πάνω από το Αιγαίο.
Σταθμός έκτος: Πάτμος
Γνωστή παγκοσμίως ως το νησί, όπου ο Άγιος Ιωάννης έγραψε την Αποκάλυψη μέσα σε μία σπηλιά, η Πάτμος πραγματικά μαγεύει. Εκτός από το θρησκευτικό στοιχείο, η Πάτμος προσελκύει επίσης και τους λάτρεις της φύσης με πλούσια ακτογραμμή, βράχια, σπηλιές, κατάφυτα βουνά και βότσαλα.
Σταθμός έβδομος: Κουφονήσια
Σύμπλεγμα τριών μικρών νησιών, από τα οποία το ένα κατοικείται, τα Κουφονήσια σας καλούν να κάνετε ότι θέλετε. Φτάνοντας στα Άνω Κουφονήσια, θα βρείτε υπέροχες παραλίες και θαλασσινά. Ένα σύντομο ταξίδι με πλοίο προς το νότο είναι τα Κάτω Κουφονήσια, με γραφικές αμμώδεις ακτές, και πιο ανατολικά είναι το πέτρινο νησί της Κέρου, που γοητεύει τους αρχαιολόγους, αφού εκεί βρέθηκαν 350 σπασμένα ειδώλια, που χρονολογούνται από το 2500 π.Χ..
Σταθμός όγδοος: Ύδρα
Χτισμένη σε ένα αμφιθεατρικό σημείο που βλέπει τον Σαρωνικό. Αυτοκίνητα και μηχανάκια απαγορεύονται και τα μόνα δημόσια μεταφορικά μέσα είναι τα γαϊδουράκια. Αποτελεί έναν από τους πιο ρομαντικούς προορισμούς στην Ελλάδα και είναι ένα εξαιρετικό μείγμα σικ και βουκολικού.

Πηγή www.ethnos.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

Θρίλερ: Νεαρή βρέθηκε νεκρή στην άκρη του δρόμου

Το πτώμα μίας γυναίκας εντόπισαν το πρωί της Τρίτης αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που έκαναν…

6 Δεκεμβρίου 2023

Μπαίνει Εισαγγελέας μετά τις καταγγελίες πως αγρότες στη Λάρισα μετά τις πλημμύρες δήλωσαν πως καλλιεργούσαν ντομάτα για να εισπράξουν μεγαλύτερη αποζημίωση!

Μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου από τον Πρόεδρο…

6 Δεκεμβρίου 2023

Αγωνιστική… μαγνησιώτικη στην Α1 ΕΣΚΑΘ

Μαγνησιώτικη μπορεί να χαρακτηριστεί η 8η αγωνιστική της Α1 ΕΣΚΑΘ, αφού οι τέσσερις από τις…

6 Δεκεμβρίου 2023

Συγκλονίζει ο Λαρισαίος πατέρας του 15χρονου που έκανε αλεπάλληλες απόπειρες αυτοκτονίας: “Ζητώ βοήθεια για να σώσουμε το παιδί”

Τον δικό του Γολγοθά ανεβαίνει ένας Λαρισαίος πατέρας 15χρονου, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα,…

6 Δεκεμβρίου 2023

Επίδομα θέρμανσης: Λήγει η προθεσμία την Παρασκευή – Ξεπέρασαν τις 880.000 οι αιτήσεις

Τέλος χρόνου σημαίνει, την ερχόμενη Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, για τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης καθώς…

6 Δεκεμβρίου 2023

Χωρίς Μιράντα, Τοπαλίδη και Στίκα στη Λιβαδειά η Νίκη

Τη σύνθεση της αποστολής ανακοίνωσε πριν λίγο η ΠΑΕ Νίκη για τον αυριανό αγώνα με…

6 Δεκεμβρίου 2023