ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης

Ελλάδα

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στη νότια Πελοπόννησο

Ελλάδα

Ηττήθηκε η Νίκη Βόλου από τον Μακεδονικό

Αθλητισμός

«Έφυγε» από τη ζωή 37χρονη Βολιώτισσα

Τοπικά

Βουτιά θανάτου για 23χρονο στην Τούμπα

Ελλάδα

Και πάλι απών ο Δήμος Βόλου

Παραπολιτικά

Στη Σκιάθο ξεκαθαρίζει το τοπίο

Παραπολιτικά

Πρέπει να φοβόμαστε το ουδετερόθρησκο κράτος;

Άρθρα

Για τον Κ. Πρίντζο, ένα χρόνο μετά

Άρθρα

Αθλητισμός

Γύρισαν θριαμβευτές οι αθλητές της Νίκης από τους Χειμερινούς Αγώνες κολύμβησης

Αναχώρησαν με υποσχέσεις και γύρισαν γεμάτοι διακρίσεις και μετάλλια οι κολυμβητές και οι κολυμβήτριες της Νίκης από τους Χειμερινούς Αγώνες Κατηγοριών Βόρειας Ελλάδας, που έγιναν στη Θεσσαλονίκη από 9-11 Φεβρουαρίου.
Οι αγώνες αυτοί που γίνονται τέτοια εποχή σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα είναι οι δυσκολότεροι μετά τα Πανελλήνια πρωταθλήματα που γίνονται τον Ιούλιο. Με αυτούς κλείνει η μισή πρώτη περίοδος προετοιμασίας των κολυμβητών όλων των κατηγοριών. Είναι και οι πρώτοι  αγώνες της περιόδου που η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΚΟΕ ) έχει επιλέξει στα κριτήρια επιλογής για τις φετινές διεθνείς διοργανώσεις.
Η Νίκη Βόλου παρουσίασε μια πολύ ισχυρή ομάδα. Πιο συγκεκριμένα 15 αγόρια και 25 κορίτσια με εξαιρετικές νέες ατομικές επιδόσεις κατέκτησαν 34 μετάλλια σε ατομικά αγωνίσματα (20 χρυσά, 8 αργυρά, 6 χάλκινα ) και 18 μετάλλια σε ομαδικά αγωνίσματα-σκυτάλες (4 χρυσά, 10 αργυρά, 4 χάλκινα ).
Απέδειξαν ότι δεν βρίσκονται τυχαία στις τρεις πρώτες ομάδες της Ελλάδας στις ηλικίες 13 έως 16 ετών, στο μαζικότερο ατομικό άθλημα της χώρας μας, με πάνω από 200 ομάδες και εκατοντάδες αθλητές. Δεν είναι τυχαίο ότι ένα αγόρι και τέσσερα κορίτσια είναι μέλη των Προεθνικών ομάδων και 18 αγόρια και κορίτσια  περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα ταλέντων της ΚΟΕ.
Αρκετοί κολυμβητές και κολυμβήτριες που κατέκτησαν μετάλλια στους Χειμερινούς Αγώνες φέτος, έχουν στόχο τη συμμετοχή τους σε διεθνείς διοργανώσεις με τις Εθνικές ομάδες. Εκτός από τις Αναστασία Μεντεκίδη και Μαρία Χατζηεφραιμίδου που είχαν συμμετοχές το 2017, υποψήφιοι για το 2018 είναι και οι Κοντοβάς Γιάννης, Μιαρίτης Αλέξανδρος, Τσαλούχου Χαρά, Χατζηεφραιμίδου Μαρίνα και η Ιωαννίδη Ευτυχία, η μικρότερη όλων και το νεότερο μέλος της Προεθνικής ομάδας παμπαίδων-παγκορασίδων. Χωρίς βέβαια να αποκλείεται  η έκπληξη και από άλλους κολυμβητές και κολυμβήτριες της  Νίκης, αφού αρκετοί πλησίασαν τα όρια της Προεθνικής, όπως ο Λάζαρος Γκέκας, ο Δημήτρης Αναστασάκης και ο Στέργιος Δεσκάτας.
Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι του τμήματος «δυστυχώς οι συνθήκες προετοιμασίας στο κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας δεν είναι και οι καλύτερες. Ιδιαίτερα τον χειμώνα που πάντα κλείνει το ανοικτό κολυμβητήριο 50μ. της Ν. Δημητριάδας και στριμώχνονται όλες οι αγωνιστικές ομάδες του Βόλου στη Ν. Ιωνία. Το «φαινόμενο» της κολυμβητικής ομάδας του Βόλου που κοιτάει στα ίσια τις μεγάλες ομάδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης αξίζει την συμπαράσταση και την φροντίδα όλων μας».

Αναλυτικά τα μετάλλια στα ατομικά αγωνίσματα:

Χρυσά μετάλλια
Στις Κορασίδες: Τρία χρυσά η Μεντεκίδη Αναστασία (200, 400, 800 ελεύθερο), από ένα η Μεριστούδη Βαΐα (200 ύπτιο) και η Χατζηεφραιμίδου Μαρία, (100 πεταλούδα).
Στους Παίδες: Δύο ο Κοντοβάς Γιάννης (1500, 800 ελεύθερο).
Στις Παγκορασίδες Α’: Τρία η Τσαλούχου Χαρούλα (200, 400, 800 ελεύθερο), δύο η Χατζηεφραιμίδου Μαρίνα (200 πεταλούδα, 400 μικτή τομική).
Στους Παμπαίδες Α’: Τρία ο Γκέκας Λάζαρος, (50 και 100 πεταλούδα, 200 μικτή ατομική).
Στις Παγκορασίδες Β’: Τρία η Ιωαννίδη Ευτυχία  (100 και 200 ύπτιο, 200 μικτή ατομική).
Στους Παμπαίδες Β’: Δύο ο Λιάκος Ιωάννης (200 ελεύθερο, 400 μικτή ατομική).

Αργυρά μετάλλια
Στις Κορασίδες: Ένα η Χατζηεφραιμίδου Μαρία (200 μικτή ατομική).
Στους Παίδες: Από ένα οι Δεσκάτας Στέργιος (400 μικτή ατομική), Κοντοβάς Γιάννης (200 πεταλούδα).
Στις Παγκορασίδες Α’: Ένα η Χατζηεφραιμίδου Μαρίνα (100 πεταλούδα)
Στις Παγκορασίδες Β’: Δύο η Κάραλη Μαγδαληνή (200 πεταλούδα, 1500 ελεύθερο).
Στους Παμπαίδες Β’: Από ένα οι Λιάκος Γιάννης (200 μικτή ατομική) και Σιουμουρέκης Κωνσταντίνος, (400 ελεύθερο).

Χάλκινα μετάλλια
Στις Κορασίδες: Από ένα η Κιώσια Αλεξία (1500 ελεύθερο) και η Χατζηεφραιμίδου Μαρία (400 μικτή ατομική).
Στους Παίδες: Ένα ο Μιαρίτης Αλέξανδρος (400 ελεύθερο).
Στις Παγκορασίδες Β’: Ένα η Κάραλη Μαγδαληνή  (800 ελεύθερο)
Στους Παμπαίδες Β’: Από ένα ο Λουκάκης Θωμάς (1500 ελεύθερο) και ο Σιουμουρέκης Κωνσταντίνος (400 μικτή ατομική).

Ομαδικά-σκυτάλες
Χρυσά: 4Χ200 ελεύθερο στους Παίδες και στους Παμπαίδες Β’, 4Χ100 μικτή ομαδική στις κορασίδες, 4Χ100 ελεύθερο (μικτό 2 αγόρια-2 κορίτσια) Παίδων-Κορασίδων.
Αργυρά: 4Χ200 ελεύθερο στις Κορασίδες και στις Παγκορασίδες Β’, 4Χ100 ελεύθερο στις Κορασίδες και στις Παγκορασίδες Β’, 4Χ100 μικτή ομαδική στις Παγκορασίδες Α’ και στις Παγκορασίδες Β’, 4Χ100 μικτή ομαδική (μικτό 2 αγόρια-2 κορίτσια), Παίδων-Κορασίδων, Παμπαίδων-Παγκορασίδων Α’ και Παμπαίδων-Παγκορασίδων Β’, 4Χ100 ελεύθερο (μικτό 2 αγόρια-2 κορίτσια) Παμπαίδων-Παγκορασίδων Β’.
Χάλκινα: 4Χ100 ελεύθερο στους Παμπαίδες Β’, 4Χ100 μικτή ομαδική στους Παίδες, 4Χ100 μικτή ομαδική στις Παγκορασίδες Β’, 4Χ100 ελεύθερο Παμπαίδων-Παγκορασίδων Α’.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το