Ελλάδα

Γυναικοκτονία στα Γλυκά Νερά: Οσα έδειξε το κινητό του 32χρονου – Βήματα και κλήσεις

Αποκαλυπτική είναι η έκθεση των εγκληματολογικών εργαστηρίων μετά την ανάλυση που έγινε στο ποιο ουσιαστικό στοιχείο που είχαν στη διάθεσή τους, το κινητό του 32χρονου πιλότου και την εφαρμογή, η οποία κατέγραφε ότι έκανε βήματα μέσα στο σπίτι στα Γλυκά Νερά, ενώ υποτίθεται πως ήταν ακινητοποιημένος. Οπως αποδεικνύεται, ο δολοφόνος δεν ήταν δεμένος και λιπόθυμος από τους φανταστικούς ληστές, όπως υποστήριζε, αλλά κινούνταν μέσα στο σπίτι και σκηνοθετούσε το σενάριο που θα έλεγε στην Αστυνομία. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN και της Μίνας Καραμήτρου, την ώρα που ο 32χρονος υποτίθεται πως ήταν δεμένος, το κινητό του κατέγραψε τις παρακάτω ενέργειες, λίγη ώρα αφότου είχε δολοφονήσει τη σύζυγό του:

05:22: Εκανε 29 βήματα με διανυμένη απόσταση 21,93 μέτρα ενώ υποτίθεται ήταν δεμένος
05:40: Ανέβηκε δύο ορόφους κάνοντας 103 βήματα
05:53: Καταγράφηκαν 14 βήματα και άνοδος ενός ορόφου
06:08: Πραγματοποίησε κλήση στο… 180
06:10: Πραγματοποίησε κλήση στο… 1000, στην προσπάθειά του να πείσει πως ήταν δεμένος και έκανε κλήσεις με τη μύτη του
06:11: Κλήση στο 100 για να ειδοποιήσει τελικά την Αστυνομία και μετά από 5 λεπτά κλήση στη γειτόνισσα

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση
Ανατριχίλα προκαλούν οι φρικιαστικές στιγμές που βίωσε η Καρολαιν λίγο πριν αφήσει την τελευταία της πνοή στα Γλυκά Νερά από τα χέρια του συζύγου της, όπως αυτές έγιναν γνωστές από την ιατροδικαστική έκθεση και περιλαμβάνονται στη δικογραφία. Μέσα από μεθοδική δουλειά οι αρχές σχημάτισαν μια καλά δεμένη δικογραφία, η οποία πλέον δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης για το ότι πρόκειται για συζυγοκτονία.
Η ιατροδικαστική έκθεση ξεκαθαρίζει πως ο θάνατος της Καρολάιν «επήλθε συνέπεια ασφυξίας λόγω απόφραξης των έξω στομίων των αεροφόρων οδών. Σε κάθε περίπτωση από τα ευρήματα της νεκροψίας – νεκροτομής συμπεραίνεται ότι ο θάνατος ήταν αγωνιώδης και δεν επήλθε ακαριαίως».

Ο θάνατος της Καρολάιν, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση συνέβη λίγο μετά τις 4:10 της συγκεκριμένης ημέρας με την ιατροδικαστική έκθεση να αναφέρει: «Στις 4:11 ώρα είναι η τελευταία καταγραφή του smartwatch και θεωρώ ότι αμέσως μετά επήλθε ο θάνατος. Από τη νεκροψία και νεκροτομή είχα συμπεράνει ότι διαδικασία του θανάτου πράγματι διήρκεσε μερικά λεπτά ότι δηλαδή ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος».

Από την πρώτη στιγμή που εξέτασε τον 32χρονο πιλότο, ο ιατροδικαστής απέκλεισε το σενάριο να είχε παραμείνει επί 2 ώρες σε κατάσταση αναισθησίας, όπως ο ίδιος είχε ισχυριστεί. ««Η απώλεια των αισθήσεων σε ένα άτομο για οποιοδήποτε λόγο όπως φόβο, υπογλυκαιμία ή προσωρινή πρόκληση ασφυξίας, αναμένεται να διαρκέσει 10 λεπτά της ώρας και σε καμία περίπτωση 2 ώρες. Σε κάθε περίπτωση ένας νεαρός υγιής άνθρωπος δεν θα μπορούσε να παραμείνει λιπόθυμος επί 2 ώρες. Οι σωματικές του βλάβες ήταν όλως ελαφρές», σημείωσε ο ιατροδικαστής.

Λίγη ώρα αφότου δολοφόνησε τη σύζυγό του, ο πιθανότατα 32χρονος σκότωσε και τον σκύλο της οικογένειας για να κάνει πιο πιστευτό το σενάριο ληστείας που σκηνοθέτησε. «Την 4:20 ώρα άκουσα ένα θόρυβο σαν «γντουπ» και αμέσως μετά έναν ήχο που έβγαλε ο σκύλος της Καρολάιν. Αυτός ο ήχος ήταν στιγμιαίος και κατάλαβα ότι ήταν κλάμα του ζώου και όχι γάβγισμα. Αυτό σας το λέω γιατί αγαπάω πολύ τα ζώα και καταλαβαίνω πότε ένα σκυλί κλαίει. Πάντως γάβγισμα δεν άκουσα καθόλου, ούτε πριν ούτε μετά το κλάμα του ζώου», σημείωσε η γειτόνισσα του ζευγαριού, η οποία υπογράμμισε πως «μετά το κλάμα του σκύλου το μόνο που άκουσα ήταν κάποια βήματα στην σκάλα… ούτε φωνές ούτε ουρλιαχτά από το σπίτι των παιδιών εκείνη τη νύχτα.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το