Πολιτισμός

Γυναικείος μονόλογος σε μια κλειστή κοινωνία… το νέο βιβλίο της Βολιώτισσας Λίνας Βαλετοπούλου

«Μισή όρθια, μισή χαλάσματα» είναι ο τίτλος του δεύτερου βιβλίου της Βολιώτισσας Λίνας Βαλετοπούλου, που παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα στον Βόλο, στο ξενοδοχείο Παρκ. Ένας γυναικείος μονόλογος που αφορά στη ζωή μιας γυναίκας, η οποία βρίσκεται εγκλωβισμένη στα χαλάσματα μετά από τον σεισμό του ’99 στην Αθήνα.
Η συγγραφέας, φιλόλογος και μουσικός κ. Λίνα Βαλετοπούλου ανέφερε ότι πρόκειται για ένα μυθιστόρημα και έναν γυναικείο μονόλογο, που αφορά στη ζωή μιας γυναίκας. «Η ηρωίδα, εγκλωβισμένη στα χαλάσματα μετά από τον σεισμό του ’99 στην Αθήνα, διηγείται τη ζωή της» επισήμανε.
«Το βιβλίο αναδεικνύει πτυχές της κοινωνίας της εποχής από τη δεκαετία του ’40 μέχρι το 2000 και η Ανθούλα, η ηρωίδα του βιβλίου, είναι εγκλωβισμένη στα χαλάσματα, όπως ήταν και εγκλωβισμένη και στη ζωή της από τις κοινωνικές συμβάσεις. Η Ανθούλα ποτέ δεν μπόρεσε να κάνει αυτό που ήθελε, γιατί ήταν θύμα του επαρχιωτισμού και της νοοτροπίας της κλειστής κοινωνίας του Βόλου» σημείωσε η συγγραφέας.

Ο τίτλος προέκυψε εντελώς τυχαία και βγήκε ξαφνικά μέσα από το έργο. «Μισή όρθια, μισή χαλάσματα είναι η ηρωίδα στη ζωή της, στέκεται, αλλά ωστόσο είναι χαλάσματα η ίδια, ψυχολογικά. Μισή όρθια, μισή χαλάσματα είναι και μία ολόκληρη πόλη, ο Βόλος, ο οποίος ταλανίζεται από τους σεισμούς του ’50 κ.λπ. Μισή όρθια, μισή χαλάσματα κατ’ επέκταση είναι και η Ελλάδα, η οποία προσπαθεί να βγει από τον πόλεμο και από όλα τα γεγονότα που τρέχουν και μετά το ’70. Γενικά μισή όρθια, μισή χαλάσματα μπορεί να είναι οποιαδήποτε ύπαρξη σε κάποια στιγμή της ζωής της. Κανείς δεν είναι πάντα όρθιος ή χαλάσματα» τόνισε η κ. Λίνα Βαλετοπούλου.
Τέλος η ίδια εκμυστηρεύτηκε ότι αυτό το διάστημα ασχολείται με τη συγγραφή, ετοιμάζοντας το τρίτο της βιβλίο, ελπίζοντας να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2019 και να εκδοθεί αρχές του 2020.

Την παρουσίαση του βιβλίου της κ. Λίνας Βαλετοπούλου με τίτλο «Μισή όρθια μισή χαλάσματα» διοργάνωσαν οι εκδόσεις Γαβριηλίδης και το βιβλιοπωλείο Πλαστελίνη, ενώ για αυτό μίλησαν η κ. Σοφία Νικολάου, κοινωνιολόγος – συγγραφέας, η κ. Άρτεμις Παπανδρέου, συγγραφέας, και η κ. Ματίνα Δολιανίτη – Μαρδέλη, εκπαιδευτικός – συγγραφέας, οι οποίες διάβασαν και αποσπάσματα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το