Κόσμος

Γυμνάστρια κατέγραψε, άθελά της, το πραξικόπημα στην Μιανμάρ σε βίντεο με ασκήσεις της

Μια γυμνάστρια που κινηματογραφούσε ένα πρόγραμμα γυμναστικής μπροστά από το κοινοβούλιο της Μιανμάρ, απέκτησε παγκόσμια φήμη καθώς ακούσια κατέγραψε τις πρώτες στιγμές του πραξικοπήματος, στο φόντο του βίντεό της.

Στο υλικό που τραβήχτηκε από την πρωτεύουσα της Μιανμάρ Νάι Πι Τάου, μια γυναίκα με το όνομα Κινγκ Χιν Γουάι φαίνεται να κάνει την προπόνησή της καθώς τα μαύρα SUV προχωρούν προς το σημείο ελέγχου ασφαλείας στο δρόμο που οδηγεί στο Κοινοβούλιο πίσω της.

Η γυμνάστρια όμως, δεν φαίνεται να έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει πίσω της. Συνεχίζει την δουλειά της – μάλιστα σε κάποιο σημείο κάνει και μικρές γροθιές, καθώς τα αυτοκίνητα ακινητοποιούνται για λίγο. Στην συνέχεια, καθώς κινούνται στριμωγμένα το ένα δίπλα στο άλλο, μικρές φιγούρες αρχίζουν να τρέχουν για να ανοίξουν το οδόφραγμα και να αφήσουν τα αυτοκίνητα να περάσουν.

Περίπου στις 3 π.μ. σήμερα, η Κινγκ Χιν Γουάι, έκανε νέα ανάρτηση, λέγοντας πως είχε γυρίσει πολλά βίντεο από το σημείο και πως ήταν όντως αληθινά. Όπως είπε, τραβούσε βίντεο έξω από το Κοινοβούλιο τους τελευταίους 11 μήνες.

Όπως μπορεί πάντως να διαπιστώσει κανείς από το βίντεο, ακούγονται σειρήνες στο παρασκήνιο πριν εμφανιστούν τα πρώτα οχήματα. Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Δευτέρας, ο στρατός της Μιανμάρ συνέλαβε την κρατική σύμβουλο Αούνγκ Σαν Σου Κι και άλλα ανώτερα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος προτού κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης και αναλάβει την εξουσία.

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το