Ροή

Το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης συμμετέχει σε ένα νέο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus

Το  Γυμνάσιο  Ευξεινούπολης  την διετία 2016-2018 συμμετέχει  σε ένα νέο  Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα  Erasmus+/KA2  με τίτλο   “Modern Extrovert European Tales” ως εταίρος, το οποίο  επιχορηγείται  από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ι.Κ.Υ.,  στη Στρατηγική Σύμπραξη στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης με σχολεία εταίρους από την Γαλλία, την Ιταλία, την Φινλανδία και την Τουρκία. Ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που πέτυχε το άριστα στην αξιολόγηση, βαθμολογήθηκε με 98%. O τελικός σκοπός του έργου είναι η υλοποίηση μιας ταινίας με θέμα τις περιπέτειες ενός ήρωα που θα δημιουργηθεί από τους συμμετέχοντες Ευρωπαίους Εταίρους και θα έχει χαρακτηριστικά που σχετίζονται με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε χώρας. Η παραγωγή  αυτή θα προωθήσει τη δημιουργικότητα των μαθητών, την ικανότητα να επιλύουν προβλήματα, την ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης, της αυτονομίας και της καινοτομίας και θα τους δώσει την δυνατότητα να διευρύνουν και να επεκτείνουν το όραμα τους για το σχολείο. Το έργο θα έχει θετική επίδραση στη συμπεριφορά των μαθητών και θα διευρυνθεί η ευρωπαϊκή διάσταση  του σχολείου. Θα ενισχυθεί  η χρήση των ΤΠΕ και θα προωθηθεί η διεπιστημονική εργασία μέσω καινοτόμων στάσεων. Θα ενσταλάξει την ιδέα της ανοχής και κατανόησης προς άλλες κουλτούρες και παραδόσεις,  Θα βοηθήσει τους νέους να είναι ανοιχτόμυαλοι και ευέλικτοι στη σκέψη και να εκτιμήσουν την πολιτισμική διαφορετικότητα.

Το  Γυμνάσιο  Ευξεινούπολης   συμμετέχει  ήδη στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα  Erasmus+/KA2  με τίτλο “Young Epicure Searching for Happiness” ως Εταίρος, για δύο χρόνια και βρίσκεται  στην δεύτερη χρονιά,   το οποίο  επιχορηγείται  από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ι.Κ.Υ.,  στη Στρατηγική Σύμπραξη στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης με  σχολεία εταίρους από την Tarragona της Ισπανίας, από το Kusadasi  της Τουρκίας και από το Frankenberg της Γερμανίας.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι ανατίναξε σιδηροδρομική γραμμή στη… Σιβηρία

Σαμποτάζ μέσα σε ρωσικό έδαφος και μάλιστα πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα από το μέτωπο ισχυρίζεται ότι…

1 Δεκεμβρίου 2023

Ακρίβεια: Η Ελλάδα κάνει πρωταθλητισμό στον πληθωρισμό τροφίμων – Το στοίχημα για τα Χριστούγεννα

Η Ελλάδα συνεχίζει να κάνει πρωταθλητισμό στην ακρίβεια παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με τα…

1 Δεκεμβρίου 2023

«Αριστερά Μπροστά»: Το πιθανότερο όνομα για το νέο κόμμα Χαρίτση-Αχτσιόγλου

«Αριστερά Μπροστά». Στο όνομα αυτό για το νέο κόμμα που προέκυψε από τη διάσπαση του…

1 Δεκεμβρίου 2023

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση στα σχολεία τους

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια θα έχουν οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που…

1 Δεκεμβρίου 2023

e-ΕΦΚΑ: Έρχονται ενιαίες παροχές για όλους τους ασφαλισμένους

Υπό κατάρτιση είναι ο νέος ενιαίος κανονισμός παροχών σε χρήμα του e–ΕΦΚΑ, με στόχο την…

1 Δεκεμβρίου 2023

«Ντρέπομαι πάρα πολύ» – Τι λέει μαθήτρια που είδε συμμαθητές της να διακινούν ψεύτικες γυμνές της φωτογραφίες

«Είναι πολύ άβολο. Ξέρω ότι την έχουν δει πολλά άτομα και ντρέπομαι πάρα πολύ για…

1 Δεκεμβρίου 2023