Αθλητισμός

ΓΣ Βόλου-Ανάληψη «μονομαχούν» για την Α1 ΕΣΚΑΘ

Με τοπικό ντέρμπι αποχαιρετούν το 2021 οι ομάδες της Μαγνησίας στην Α1 ΕΣΚΑΘ, με τους ΓΣ Βόλου και Ανάληψη να «μονομαχούν» για τη 12η αγωνιστική. Επίσης σήμερα θα γίνουν οι αγώνες Ανόρθωση-Ν. Κεραυνός, Δαναοί-Ίωνας, Αιολικός Μύτικας και Καλαμπάκα-ΑΕΒΔ.

ΓΣ Βόλου-Ανάληψη
Με ένα βολιώτικο ντέρμπι ολοκληρώνεται το 2021 στην Α1 ΕΣΚΑΘ. Γυμναστικός Σύλλογος Βόλου και Ανάληψη «διασταυρώνουν τα ξίφη τους» σήμερα στις 18.00 στο κλειστό «Βάκης Παρασκευόπουλος» σ’ ένα ματς πολύ ενδιαφέρον.

Από τη μία μεριά ο ΓΣ Βόλου έκανε αίσθηση όταν υποχρέωσε τον Μύτικα στην παρθενική του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα. Αγωνίζεται με νεανική σύνθεση και ο ενθουσιασμός περισσεύει στους καλαθοσφαιριστές του Παναγιώτη Τύμπα και του Γιώργου Ντάκη. Μ’ αυτό το «όπλο» θα προσπαθήσει και σήμερα να πάρει το ροζ φύλλο.

Σταθερά εκτός «μάχης» παραμένει ο Στέργιος Χατζόπουλος. Στη διάθεση του προπονητικού διδύμου βρίσκονται οι: Στέργιος Αυλογιάρης, Κώστας Γαλάτος, Κώστας Κυριαζής, Νίκος Κουρουπάκης, Στέλιος Μαναρίδης, Γιώργος Μαστέλλος, Χρήστος Νικολαΐδης, Μάριος Κορτέσης, Βασίλης Ντάκης, Μάριος Τσίρος, Αλέξανδρος Τσούκας, Αντώνης Χαϊμαντάς, Γιάννης Χροναίος, Δημήτρης Κατσικάρης, Γιώργος Καραφέρης.

Στην αντίπερα όχθη η Ανάληψη παρά τις πολλές απουσίες έχει καταφέρει να διαγράψει αξιόλογη πορεία μέχρι στιγμής, αφού βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 7-4. Σήμερα το συγκρότημα του Στέφανου Τύμπα θα προσπαθήσει να κατακτήσει μία ακόμη νίκη.

Ο Βολιώτης τεχνικός δεν υπολογίζει στους Γιώργο Ίλτσογλου, Φάνη Αγγελοκωστόπουλο και Κωνσταντίνο Μπακίρη, που είναι τραυματίες, στον στρατευμένο Γιώργο Κοντούρη και στον Βασίλη Ζήση για επαγγελματικούς λόγους. Αντίθετα επιστρέφει ο Δημήτρης Καζεπίδης.

Η σύνθεση της Ανάληψης: Κώστας Αλεξίου, Χρήστος Καρασάββας, Δημήτρης Τσαγκλής, Βασίλης Γιωτόπουλος, Γιάννης Καλαϊτζής, Φώτης Μπουσκολίτης, Νίκος Στάμος, Άρης Βούλγαρης, Γιώργος Μπαρώτας, Πλάτων Κέτουλας, Αντώνης Νικόπουλος, Λεωνίδας Αλμπανούδης, Δημήτρης Γκουντόπουλος, Αλκίνοος Μπακίρης, Δημήτρης Καζεπίδης.

Ανόρθωση-Ν. Κεραυνός
Συγκάτοικο στο «ρετιρέ» της Α1 ΕΣΚΑΘ απέκτησε από την περασμένη Τρίτη η Ανόρθωση. Ο Μύτικας επικράτησε εύκολα της ΑΕ Τρικάλων με 77-52 εκτός έδρας σε εξ αναβολής αγώνα, με αποτέλεσμα να ανεβεί κι αυτός στην κορυφή όπου ισοβαθμεί πλέον με τη βολιώτικη ομάδα.

Από την πλευρά του το συγκρότημα του Μιχάλη Καπουρνιώτη θα συνεχίσει την προσπάθειά της για να κόψει πρώτη το νήμα στο φετινό πρωτάθλημα. Σήμερα στις 5 μ.μ. στο κλειστό του ΕΑΚ Βόλου αντιμετωπίζει τον Ν. Κεραυνό και θέλει να κερδίσει για να παραμείνει σ’ αυτή τη θέση.

Ο Χρήστος Ζαρογιάννης υπέστη μικροτραυματισμό και λογικά δεν θα αγωνιστεί, όπως και ο Αλέξανδρος Σουλιώτης, ο οποίος υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία. Στον αντίποδα επανέρχεται ο Χρήστος Παπαϊωάννου, ενώ ο Θωμάς Γεωργίου θα συμπεριληφθεί στην αποστολή και θα παίξει εφόσον χρειαστεί.

Υπό τις οδηγίες του Βολιώτη προπονητή βρίσκονται οι:, Γιάννης Τραϊανού, Νίκος Ακριβόπουλος, Θωμάς Γεωργίου, Βασίλης Κοντάκης, Νίκος Μπέας, Νίκος Γαλανάκης, Θωμάς Καραγεώργος, Ζήσης Αβελάς, Παναγιώτης Τσώλης, Δημήτρης Μπόγδανος, Χρήστος Παπαϊωάννου, Γιώργος Καραθανάσης, Παναγιώτης Τζούμας, Άκης Κοντογιάννης, Σίμος, Φιλίππου, Μπερτιάν Μουχάρεμ.

Δαναοί-Ίωνας
Να παραμείνει στα ψηλά στρώματα της κλίμακας στην Α1 ΕΣΚΑΘ επιθυμεί ο Ίωνας κι αυτό θα γίνει εφόσον φύγει νικητής από τη «μονομαχία» του με τους Δαναούς σήμερα στις 6 το απόγευμα στο κλειστό Μπάρας.

Οι Δαναοί αποτελούν αξιόμαχο σύνολο και σίγουρα το έργο των παικτών του Λάμπρου Πρέκα δεν θα είναι εύκολο. Ωστόσο μέχρι τώρα έχουν αποδείξει ότι μπορούν να νικήσουν σε οποιαδήποτε έδρα.

Απών θα είναι ο Θανάσης Φοινικόπουλος. Ο βασικός σέντερ της βολιώτικης ομάδας έχει επαγγελματικές υποχρεώσεις που δεν του επιτρέπουν να αγωνιστεί σήμερα.

Οι παίκτες στους οποίους στηρίζεται η τεχνική ηγεσία είναι οι: Κλέαρχος Πρέκας, Χρήστος Καλογερόπουλος, Κώστας Ντόβας, Γιώργος Φώτογλου, Νίκος Πετκόγλου, Ζήσης Καραμπατής, Φίλιππος Παπαδούλης, Δημήτρης Δημόπουλος, Βασίλης Παλάσκας, Γιώργος Μπεκρής, Θεόφιλος Παναγής, Σταύρος Βοσινάκης, Στάθης Γιαδίνης, Κώστας Λωρίτης-Αγάλου, Δημήτρης Τζήμας, Αντώνης Χρηστομάνος.

Αιολικός-Μύτικας
Πολύ δύσκολο απόγευμα περιμένει τον Αιολικό. Σήμερα στις 19.00 στο κλειστό της Ν. Ιωνίας «συγκρούεται» με τον Μύτικα, που φιγουράρει μαζί με την Ανόρθωση στην κορυφή της βαθμολογίας.

Αναμφίβολα οι «γαλάζιοι» θα ήθελαν να μιμηθούν το παράδειγμα του ΓΣ Βόλου και να υποχρεώσουν σε δεύτερη ήττα τους Λαρισαίους, αλλά θεωρούνται το αουτσάιντερ. Μάλιστα σήμερα επανέρχεται ο Βασίλης Μπαϊράμης, αφού ολοκλήρωσε το προβλεπόμενο διάστημα που βρισκόταν σε καραντίνα.

Ο Δημήτρης Καραγιώργος θα βασιστεί στους Βασίλη Μπαϊράμη, Απόλλωνα Μισαηλίδη, Χρήστο Σαββίδη, Νίκο Θεοδωρόπουλο, Θεόδωρο Γκριτζάλη, Λευτέρη Γκινίδη, Ιάσονα Οικονόμου, Γιάννη Καλαμάκη, Νίκο Κουτσούκη, Φίλιππο Σέρρη, Φραντζέσκο Φερχάτι, Κωνσταντίνο Κόκκαλη, Παντελή Ευαγγέλου, Αλέξανδρο Μπούρα, Παναγιώτη Βαϊόπουλο, Μάρκο Μάνε, Γιάννη Κολτσιδόπουλο, Άγγελο Ζαρνακούπη, Θανάση Παρισάκη, Παναγιώτη Παπαζήση, Μάριο Δαρτιώτη.

Καλαμπάκα-ΑΕΒΔ
Πολύ σημαντικό αγώνα δίνει η Αθλητική Ένωση Βόλου Διμηνίου. Σήμερα στις 17.30 στο κλειστό της Καλαμπάκας τίθεται αντιμέτωπη με το ομώνυμο συγκρότημα και «καίγεται» για το ροζ φύλλο, προκειμένου να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη.

Ο Άγης Τζούμας υπέβαλε την παραίτησή του μετά την ήττα από την ΑΕΛ και τη θέση του κατέλαβε ο Σπύρος Κατσαφούρης, ο οποίος θα κοουτσάρει τους «πορτοκαλί» στη σημερινή αναμέτρηση.

Οι καλαθοσφαιριστές στους οποίους βασίζεται ο Βολιώτης προπονητής είναι οι: Μένιος Πάντος, Κώστας Μπαβέτσιας, Παύλος Τσινίκας, Κώστας Δεσλής, Δήμος Κουτσομπόρης, Νίκος Θέος, Γιώργος Ντελής, Κώστας Τζιώρτζιος, Αντώνης Κωστόπουλος, Αχιλλέας Ζάχος, Βασίλης Ντίκας, Νίκος Βλάχος, Μάριος Τσεκούρας, Κώστας Χαρχαρής, Γιώργος Κούστας και Δημήτρης Κανούλης.

 

Share
Ετικέτες: Α1 ΕΣΚΑΘ

Πρόσφατα άρθρα

Προοπτικές σταδιοδρομίας στον τομέα της πληροφορικής

  Του Πάνου Σταυρόπουλου, σύμβουλου Σταδιοδρομίας (ΜΑ) Σε ένα διαρκώς εξελισσόμενο ψηφιακό τοπίο, ο τομέας…

16 Δεκεμβρίου 2023

Καθιερωμένη Χριστούγεννιατικη εκδήλωση των Ρουμελιωτών Βόλου ” Ο Αθανάσιος Διάκος “

  Ο Σύλλογος Ρουμελιωτών Βόλου " Ο Αθανάσιος Διάκος " διοργανώνει την ετήσια Χριστούγεννιατικη εκδήλωση…

16 Δεκεμβρίου 2023

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιώργος Μιχαλακόπουλος

Πέθανε ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος. Ο σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης έφυγε από τη ζωή σε…

16 Δεκεμβρίου 2023

Αναβολή στο Πρωτάθλημα Ακαδημιών της ΕΠΣΘ λόγω κακοκαιρίας

Η ΕΠΣ Θεσσαλίας ανακοίνωσε ότι αναβάλλονται όλοι οι αγώνες του Πρωταθλήματος Ακαδημιών για το Σαββατοκύριακο…

16 Δεκεμβρίου 2023

Πλήρης δράση στις κατηγορίες της ΕΠΣΘ

Με τα παιχνίδια της 12ης αγωνιστικής συνεχίζεται η Α’ κατηγορία της ΕΠΣΘ αυτό το Σαββατοκύριακο,…

16 Δεκεμβρίου 2023

Άγρια επίθεση 30 ανηλίκων σε μαθητές στο Καλαμάκι – Δύο τραυματίες και τέσσερις συλλήψεις, κουκουλοφόροι οι δράστες

Ανησυχητική κλιμάκωση στο φαινόμενο της βίας μεταξύ ανηλίκων δείχνει το τελευταίο περιστατικό στο Καλαμάκι, όπου…

16 Δεκεμβρίου 2023