Τοπικά

Γραφείο καθηγητών στο 5ο Δημοτικό Ν. Ιωνίας έγινε αίθουσα διδασκαλίας… λόγω έλλειψης χώρου στέγασης

Στο γραφείο των καθηγητών ελλείψει άλλης αίθουσας κάνουν μάθημα τα 14 παιδιά της Β’ Τάξης του 5ου Δημοτικού Νέας Ιωνίας, ενώ οι δάσκαλοι και ο διευθυντής μετέφεραν τα γραφεία τους στον διάδρομο για να διεκπεραιώνουν εκεί τις γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Οι μαθητές στο σχολείο αυξήθηκαν φέτος και δημιουργήθηκε ακόμη ένα τμήμα σε ένα διδακτήριο που συστεγάζονται δύο Δημοτικά, 5ο και 11ο Νέας Ιωνίας, ενώ εδώ και χρόνια υπάρχει σημαντικό πρόβλημα στέγασης αιθουσών διδασκαλίας, αλλά και άλλων εκπαιδευτικών υποδομών.
Τα δύο Δημοτικά έχουν 16 τμήματα, ενώ το διδακτήριο είχε προδιαγραφές για δεκατέσσερα και με κάποιες αλλαγές έγιναν τελικά 16.
Ο διευθυντής του 5ου Δημοτικού Νέας Ιωνίας κ. Γιώργος Νάνος επισήμανε πως «φέτος είχαμε περισσότερους μαθητές σε σχέση με πέρυσι και λειτουργούμε ως 10θέσιο, ενώ η οργανικότητα του σχολείου είναι για 8θέσιο. Βέβαια λόγω της αύξησης του μαθητικού δυναμικού προέκυψε πρόβλημα με την εύρεση αίθουσας διδασκαλίας. Αρχικά χρησιμοποιήσαμε τον αίθριο χώρο εκδηλώσεων, αλλά όταν οι καιρικές συνθήκες χειροτέρευσαν και εξαιτίας της μη επαρκούς θέρμανσης, αναγκαστήκαμε να αναζητήσουμε άλλη λύση».
Η λύση τελικά ήταν το γραφείο καθηγητών, όπου εκεί είναι και ο χώρος που εργάζεται ο διευθυντής.
Όπως δήλωσε ο ίδιος, «η τάξη λειτουργεί μέσα στο γραφείο καθηγητών που υπάρχει ικανοποιητική ζέστη και εμείς οι δάσκαλοι βγήκαμε στον διάδρομο για να κάνουμε τη γραφειοκρατική δουλειά. Παράλληλα έχουμε συνεννοηθεί με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου για να τοποθετήσει μια γυψοσανίδα στο γραφείο των καθηγητών, ώστε τουλάχιστον να διατηρώ ως διευθυντής το γραφείο μου».
Άλλωστε ο ίδιος χρησιμοποιεί το γραφείο του που είναι ενιαίος χώρος με τα γραφεία των καθηγητών, όταν δεν κάνουν εκεί μάθημα τα παιδιά, δηλαδή σε κάποια διαλείμματα και όταν τελειώνουν νωρίτερα.
Το σχολείο με τους 163 μαθητές αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα στέγασης. Μάλιστα δύο τμήματα στεγάζονται σε αίθουσες που χωρίστηκαν πριν χρόνια και οι οποίες είναι μικρές.
Ο κ. Νάνος έχει εισηγηθεί στον Δήμο να κλειστεί ο ημιυπαίθριος χώρος στην είσοδο του σχολείου που δεν εξυπηρετεί και έτσι να στεγαστεί ένα τμήμα για τη διδασκαλία των μαθητών, αλλά δεν προχώρησε. Ωστόσο μαζί με τους συλλόγους γονέων αναμένεται να επανέλθει. Άλλωστε η έξοδος κινδύνου για το σχολείο είναι οι πόρτες εισόδου από την αυλή.
Παράλληλα ο διευθυντής επισήμανε πως και το Τμήμα Ένταξης που λειτουργεί από φέτος στο σχολείο, είναι σε ένα μικρό χώρο και δεν χωρούν να βρίσκονται εντός της αίθουσας όλοι οι φοιτητές που κάνουν πρακτική άσκηση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το