Τοπικά

Γραφεία γονιμότητας στα δημόσια νοσοκομεία ζήτησε από την Υφυπουργό Μαρία Συρεγγέλα ο Χρ. Μπουκώρος

Συνάντηση με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Μαρία Συρεγγέλα, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής, πραγματοποίησε ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.

Ο βουλευτής Μαγνησίας έθεσε στην υφυπουργό το ζήτημα δημιουργίας γραφείων γονιμότητας στα Δημόσια Νοσοκομεία, ως παράμετρο αντιμετώπισης του οξέος δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Το συγκεκριμένο ζήτημα είχε θέσει πρόσφατα ο Χρήστος Μπουκώρος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, καθώς και στον υποψήφιο για την θέση του Προέδρου του εποπτικού συμβουλίου της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, κ. Νικολάου Βραχνή (Καθηγητή Μαιευτικής και Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών), ο οποίος μάλιστα είχε ταχθεί θετικά στην πρόταση του βουλευτή Μαγνησίας. Η συγκεκριμένη πρόταση προσβλέπει στη δημιουργία ίσων ευκαιριών πρόσβασης στις διαγνωστικές εξετάσεις, στη συμβουλευτική και στα πρώτα στάδια των θεραπειών για όσα υπογόνιμα ζευγάρια δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να προσφύγουν σε εξειδικευμένα ιδιωτικά κέντρα.

Επίσης, ο βουλευτής Μαγνησίας έθεσε στην υφυπουργό το ζήτημα της δημιουργίας υπερσύγχρονης πλατφόρμας για δότες σπέρματος και δότριες ωαρίων, χωρίς ονομαστικά στοιχεία, παρά μόνο με την καταγραφή του γονιδιώματος. Στόχος της συγκεκριμένης πρακτικής είναι να αποφευχθεί το παράνομο εμπόριο στο ευαίσθητο αυτό θέμα, το οποίο μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες στον πληθυσμό.

Η υφυπουργός χαρακτήρισε κορυφαίας σημασίας και τα δύο ζητήματα. Για το γραφείο γονιμότητας στα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας, δεσμεύτηκε να ξεκινήσει άμεσα επαφές με το Υπουργείο Υγείας. Αναφορικά με την πλατφόρμα για δότες σπερματοζωαρίων και ωαρίων, η κ. Συρεγγέλα τόνισε ότι είναι ένα κρίσιμο θέμα με το οποίο θα ασχοληθεί διεξοδικά, όπως διαβεβαίωσε τον βουλευτή.

Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας και η υφυπουργός συμφώνησαν ότι το δημογραφικό αποτελεί το κορυφαίο πρόβλημα της χώρας και για αυτό απαιτείται η εκπόνηση σύγχρονων και οριζόντιων πολιτικών, ικανών να αντιστρέψουν τους αρνητικούς δημογραφικούς δείκτες, αφού οι μέχρι σήμερα πολιτικές επιδοματικού χαρακτήρα δεν έχουν φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το