Τοπικά

Γρ. Ψαριανός από τον Βόλο: Το Κέντρο θα καθορίσει εάν η Ελλάδα θα είναι μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα

Για τις εξελίξεις γύρω από τον μεσαίο χώρο και τις υποψηφιότητες για την ηγεσία του, μίλησε στη «Θ», ο βουλευτής Β’ Αθηνών με το Ποτάμι Γρηγόρης Ψαριανός, που είχε στο Βόλο συναντήσεις με στελέχη και πολίτες του μεταρρυθμιστικού κέντρου. Ανατρεπτικός με καθαρό λόγο δήλωσε πως το κέντρο οφείλει, πρέπει και μπορεί να είναι εκείνο που θα καθορίσει εάν η Ελλάδα θα είναι μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα ή θα εξακολουθήσει να είναι «κατσαπλιαδιστάν με νταραβερτζήδες, λαμόγια και τύπους που ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις». Απαντά στη Φώφη Γεννηματά που θέλει να «λάμψει ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ» στα ψηφοδέλτια των βουλευτικών εκλογών και μιλά για όλα.

«Δεν προχωράμε όλοι μαζί για να δημιουργήσει ο καθένας τον δικό του ήλιο, το δικό του ποτάμι, το δικό του σπίτι, το δικό ΚΙΔΗΣΟ. Πάμε όλοι μαζί για να συγκροτήσουμε τον μεσαίο χώρο που θα ισορροπήσει το πολιτικό σύστημα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ», είπε και στην ερώτηση γιατί όλη συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τις μετεκλογικές συνεργασίες την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη ένα μεγάλο εγχείρημα απάντησε πως στο επίπεδο που ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τον αντιευρωπαϊσμό το κέντρο θα είναι απέναντι και στο επίπεδο που η ΝΔ εκφράζει θεούσες και ταγματασφαλίτες που δεν ψηφίζουν προοδευτικά νομοσχέδια όπως το σύμφωνο συμβίωσης και την καύση νεκρών ή κάνουν αέρα στη ρόμπα του Άνθιμου, πάλι απέναντι θα είναι. Ο αντιευρωπαϊσμός είναι πρόβλημα του Τσίπρα και ο ακραίος συντηρητισμός πρόβλημα του Μητσοτάκη. Δεν θα είναι όμως πρόβλημα της χώρας που πρέπει να είναι μια χώρα ευρωπαϊκή. Όταν ο Μητσοτάκης δείχνει την Ευρώπη και όχι τον Γράμμο και το Βίτσι θα τον στηρίζουμε και όταν ο Τσίπρας κάνει μια ακόμα κωλοτούμπα και καταλάβει πως η χώρα δεν είναι Καράκας, θα τον στηρίζουμε. Καθαρά πράγματα»
Για τις εκλογές στην κεντροαριστερά έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στο ΠΑΣΟΚ και απευθύνθηκε έμμεσα αλλά σαφώς σε Νίκο Ανδρουλάκη και Φώφη Γεννηματά.

«Ο κόσμος πρέπει να ξεφύγει από τα στεγανά του συντεχνιασμού και την πεπατημένη, το πελατειακό κράτος, τη δημαγωγία και λαϊκισμό. Το δίλημμα είναι εάν θα είμαστε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα ή ένα κατσαπλιδιστάν. Ο χώρος του κέντρου είναι πλειοψηφικό ρεύμα στην Ελλάδα και μετά τη μεταπολίτευση εκφράστηκε με πάθος από το ΠΑΣΟΚ. Ο ιστορικός κύκλος του ΠΑΣΟΚ έκλεισε εδώ και χρόνια, όταν από το 44% έφτασε στο 4% και ο λαϊκισμός και η δημαγωγία απανταχού των πασόκων διαλύθηκε και έπεσε όπως η χώρα στο κενό. Πρέπει να κλείσουμε αυτόν κύκλο και να αποφασίσουμε πως δεν είμαστε η σπηλιά του Νταβέλη, αλλά μια χώρα που δεν θα διορίζουμε την κόρη, το γιό μας, τη γκόμενά μας. Σήμερα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι συγκρούονται δύο κόσμοι… αυτός του Ελληναρά και του Καποδίστρια. Σήμερα ούτε η Φώφη Γεννηματά, ούτε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ούτε ο Γιάννης Ραγκούσης, ούτε ο Γιάννης Μανιάτης εκφράζουν αυτό το παλιοελληναράδικο στιλάκι. Αυτό το έχουν αναλάβει εργολαβία οι Συριζανεξελεγκτοι, οι ψεκασμένοι, οι χρυσαυγίτες και κάποιοι της μαρξιστικής αριστεράς που είναι εκτός τόπου και χρόνου. Ο κόσμος που μπορεί να εκφράσει την Ελλάδα είναι αυτός που πρέπει να συμμετάσχει στην διαδικασία».

Όπως δήλωσε ο κ. Ψαριανός στις εκλογές πρέπει να ψηφίσουν 300-400 χιλιάδες άνθρωποι για τη συγκρότηση του μεσαίου χώρου.
«Αυτός ο χώρος φαίνεται να σχηματοποιείται ως τρίτη δύναμη και όλοι ζητάνε να μάθουνε αν θα συνεργαστεί με τους μπλε ή τους κόκκινους. Αυτός ο χώρος είναι η μεγαλύτερη δύναμη και θα πρέπει να αποφασίσουν όλοι οι άλλοι αν θα τον στηρίξουν στην ευρωπαϊκή του πορεία. Στόχος για μένα είναι να είναι αυτός ο χώρος μετά τις βουλευτικές εκλογές δεύτερο κόμμα. Το θέμα είναι να προχωρήσουμε όλοι μαζί στην Ευρώπη και όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία (των εσωτερικών εκλογών )να πάμε όλοι μαζί».

Κατέληξε λέγοντας πως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ γκρέμισε τη χώρα χωρίς να αλλάξει τίποτα τονίζοντας πως είμαστε μια χώρα της Αφρικής μέσα στην Ευρώπη.
«Είμαστε μια ευρωπαϊκή Σομαλία και αυτό πρέπει να αλλάξει. Και ο καλύτερος εκφραστής τους ευρωπαϊκού προσανατολισμού είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το