ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σφίγγει ο κλοιός για την Άγκυρα

Κόσμος

Εντυπωσιακό σκάφος στη Σκιάθο

Τοπικά

Ο καιρός σήμερα στον Βόλο

Τοπικά

Προσλήψεις 70 ατόμων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ελλάδα

Αταλάντη: Πέθανε η 16χρονη Σόνια

Ελλάδα

Τοπικά

Γοτθική ιστορία τρόμου με κινηματογραφική ροή – Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Οι νύφες του Δράκουλα 2. Σντένκα»

Πραγματοποιήθηκε χθες η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Οι νύφες του Δράκουλα 2. Σντένκα», ένα κόμικ άλμπουμ, που αποτελεί το δεύτερο μέρος από ένα τρίπτυχο ιστοριών, στο βιβλιοπωλείο του Public Βόλου. Στην εκδήλωση μίλησαν οι δημιουργοί Αβραάμ Κάουα, συγγραφέας και Γιάννης Ρουμπούλιας, σχεδιαστής, καθώς και ο εκδότης της Jemma Press, Λευτέρης Σταυριανός.

Ο κ. Αβραάμ Κάουα, συγγραφέας, μεταφραστής και θεωρητικός του πολιτισμού, που ζει και εργάζεται στον Βόλο, τόνισε πως ««Οι νύφες του Δράκουλα 2. Σντένκα» αποτελούν το δεύτερο μέρος από ένα τρίπτυχο ιστοριών, βασισμένο στον γνωστό μύθο του Δράκουλα και στις νύφες του, τις οποίες διασκευάζουμε με έναν σύγχρονο τρόπο».
«Προέκυψε γιατί είναι μία φόρμα που δουλεύει πολύ καλά, έχοντας κάποιον συνδυασμό από κάποια πράγματα που κάνει η λογοτεχνία και κάποια που κάνει ο κινηματογράφος. Αν κάποιος ασχολείται με διάφορες μορφές αφήγησης, είναι μία πολύ προσφιλής μορφή για να κάνει μία ιστορία που να είναι διαφορετική» πρόσθεσε ο συγγραφέας του βιβλίου.
Όσον αφορά σε ποιους απευθύνεται το βιβλίο ο κ. Αβραάμ Κάουα ανέφερε πως «αφορά ενήλικες και θα έλεγα ότι είναι για ανθρώπους που τους αρέσουν οι γοτθικές ιστορίες, τα θρίλερ, αυτά που έχουν και μία ατμόσφαιρα γοτθικού ρομάντζου».

«Νομίζω ότι είναι μία δυνατή ιστορία με πολύ δραματική ανατροπή και επίσης ταιριάζει πάρα πολύ με το σχέδιο και τη φοβερή δουλειά που έχει κάνει ο Γιάννης Ρουμπούλιας. Είναι σχεδόν μία κινηματογραφική ροή στην ιστορία που θα αρέσει στους αναγνώστες» επισήμανε ο ίδιος.
Στα άμεσα μελλοντικά συγγραφικά σχέδια του Αβραάμ Κάουα είναι η ολοκλήρωση μέσα στο 2019 της τριλογίας με το «Κάριν: Το Πέρασμα του Μπόργκο», που διαδραματίζεται στην Τρανσυλβανία το 1844 και το 1893. «Από εκεί και πέρα υπάρχει κι ένα μυθιστόρημα στα σκαριά, ενώ κόμικς θα υπάρξουν κι άλλα» κατέληξε ο συγγραφέας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το