Τοπικά

Γονείς εξωράισαν τα 16ο-30ο Δημοτικά Βόλου σε συνεργασία με τους συλλόγους διδασκόντων «Θ»

Σ4 Φ3 (2)

Στον εξωραϊσμό των διδακτηρίων, όπου στεγάζονται τα 16ο και 30ό Δημοτικά Βόλου προχώρησαν οι γονείς σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, αποδεικνύοντας στην πράξη πόσο πολύτιμη είναι η συνεισφορά των γονέων στην κατεύθυνση ομαλής λειτουργίας της σχολικής μονάδας.

Τα δύο σχολεία στεγάζονται στο ίδιο σχολικό συγκρότημα, το οποίο μετρά αρκετές δεκαετίες που έχουν ανεγερθεί, με αποτέλεσμα πολύ συχνά να χρειάζονται παρεμβάσεις.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν γονείς μαθητών ανέλαβαν και προχώρησαν στον εξωραϊσμό των αιθουσών και άλλων εσωτερικών χώρων του διδακτηρίου κάνοντας τον απαιτούμενο ελαιοχρωματισμό, ώστε το σχολικό περιβάλλον να είναι ακόμη πιο ελκυστικό στους μαθητές.

Όπως τονίστηκε από τους διευθυντές των δύο Δημοτικών κ.κ. Πασχάλη Δήμου και Φίλιππο Κωνσταντινίδη «η συνεργασία του σχολείου με τους γονείς όλων των μαθητών του είναι καίριας σημασίας, όπως έχει καταγραφεί στη διεθνή βιβλιογραφία. Μια συνεργασία που φέρνει τους γονείς κοντά στη σχολική μονάδα σεβόμενη τους διακριτούς ρόλους, που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία και αμβλύνει τα διάφορα ζητήματα, τα οποία προκύπτουν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Με αυτές τις αρχές οι σύλλογοι διδασκόντων των 16ου -30ού Δημοτικών Βόλου, τα τελευταία χρόνια, αξιοποιούν την άριστη συνεργασία τους με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων προσπαθώντας να διατηρήσουν, να βελτιώσουν και να επεκτείνουν τις δυνατότητες των υλικοτεχνικών υποδομών. Η παλαιότητα των χώρων, οι δραστηριότητες των παιδιών, η συστέγαση με νηπιαγωγεία και η οικονομική κρίση είναι μερικοί από τους λόγους, που καθιστούν αναγκαία τη συνεργασία, ώστε οι μαθητές να βρίσκονται σε ένα φιλόξενο και ζεστό σχολικό χώρο. Καταβάλλεται επίσης προσπάθεια για εμπλοκή των παιδιών στη συνεχή συντήρηση και προστασία των χώρων, γι’ αυτό και τα δυο σχολεία εμπλέκονται και συνεχίζουν περιβαλλοντικά προγράμματα και προγράμματα αγωγής υγείας. Στην πράξη λοιπόν εθελοντές γονείς το προηγούμενο διάστημα προσέφεραν χρόνο κι εργασία βάφοντας εσωτερικούς χώρους του σχολικού συγκροτήματος. Σύμφωνα με τους ίδιους τους γονείς αυτές οι δράσεις τους δίνουν χαρά και ικανοποίηση, αφού νιώθουν ότι και ίδιοι συμβάλλουν στον εξωραϊσμό, καθαριότητα, αισθητική αναβάθμιση και ασφάλεια των σχολικών χώρων και κατά συνέπεια βοηθούν τα παιδιά τους να είναι πιο ασφαλή. Επίσης τέτοιες δράσεις ανοίγουν τη σχολική κοινότητα στην κοινωνία και κάνουν το σχολείο κέντρο της γειτονιάς και παράθυρο στον κόσμο».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το