Τοπικά

Γονείς στον Δήμο Αλμυρού ζητούν επανέλεγχο των αιτήσεων για την εισαγωγή στον παιδικό σταθμό

Για τον αποκλεισμό παιδιών πολύτεκνων οικογενειών από τον παιδικό σταθμό του Δήμου Αλμυρού διαμαρτύρονται γονείς της περιοχής, ωστόσο ο νόμος είναι σαφέστατος και δεν παρακάμπτεται ως τη μοριοδότηση.
Γονέας αναφέρει πως το μικρότερο παιδί του, ηλικίας 3,5 ετών, πρέπει να απασχοληθεί τις πρωινές ώρες σε παιδικό σταθμό, καθώς τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του δεν μπορούν να κρατήσουν το παιδί γιατί εργάζονται. Επίσης οι γονείς τους δεν μπορούν να τους βοηθήσουν λόγω της μεγάλης ηλικίας τους και των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν.
«Όπως κάθε φυσιολογικοί πολίτες, αποφασίσαμε να απευθυνθούμε στον παιδικό σταθμό του Δήμου Αλμυρού. Πληροφορηθήκαμε όμως έκπληκτοι το παιδί μας δεν είναι δυνατό να γίνει δεκτό στον παιδικό σταθμό για διάφορους αστείους λόγους» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πολύτεκνος πατέρας στη «Θ».
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα παιδιά εισήχθησαν στον παιδικό σταθμό με αδιαφανείς διαδικασίες.
«Χωρίς να συσταθεί αρμόδια επιτροπή από τον Δήμο, με υπογραφή μεμονωμένων συμβάσεων και το σημαντικότερο χωρίς κάποιο συγκεκριμένο, σαφή και διάφανο τρόπο μοριοδότησης» σημειώνει.

Πρόσθεσε επίσης πως πέραν της δικής του περίπτωσης αδικήθηκαν και παρέμειναν εκτός παιδικού σταθμού και παιδιά των οποίων οι γονείς έχουν πραγματική ανάγκη. «Μετά την επιλογή των παιδιών, δεν αναρτήθηκε ποτέ πίνακας επιτυχόντων και επιλαχόντων. Ο αριθμός των παιδιών που απορρίφθηκαν από τη φιλοξενία στον παιδικό σταθμό του Δήμου και που πράγματι οι οικογένειές τους έχουν ανάγκη είναι πολύ μικρός σε σχέση με τον αριθμό των παιδιών που έγιναν δεκτά. Θα μπορούσαν έστω με κάποιο τρόπο να εισαχθούν ως υπεράριθμα» τόνισε ο κ. Ζ.

Μετά από αίτημά του προς το Δημοτικό Συμβούλιο για το αν εφαρμόστηκε ο κανονισμός λειτουργίας Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, ο πατέρας αναφέρει ότι το Δ.Σ. κατά τη συνεδρίασή του την Τρίτη 26 Νοεμβρίου αποφάσισε ότι η είσοδος των παιδιών έγινε με λάθος τρόπο αλλά ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η απόρριψη της αίτησής του, εκτός από την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλμυρού.
Ο πολύτεκνος πατέρας προσπάθησε να μεταφέρει το ζήτημά του στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στο υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να προσβάλει την απόφαση του Δήμου. «Κανένας και καμία υπηρεσία δεν ήταν υπεύθυνη να δώσει λύση σε ένα τόσο απλό ζήτημα». Φτάσαμε όμως το παιδί μας να παραμένει εκτός παιδικού σταθμού κι εμείς αναγκαζόμαστε με τα πενιχρά οικονομικά μας, και με παιδί που σπουδάζει στην Αθήνα, να στερούμαστε βασικές ανάγκες για να καλύψουμε το κόστος επίβλεψης του παιδιού ιδιωτικά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το