Τοπικά

«Γολγοθάς» για ιδιοκτήτρια επιχείρησης στις Πινακάτες – Κανείς δεν αναλαμβάνει να αλλάξει… δύο καμένες λάμπες

Σε απόγνωση ιδιοκτήτρια τουριστικής επιχείρησης στις Πινακάτες προσπαθεί ενάμιση μήνα να λύσει τον «γρίφο» που θα της επιτρέψει να φωτίσει το ξενοδοχείο της. Οι πελάτες της αδυνατούν να εντοπίσουν την είσοδο της τουριστικής μονάδας καθώς ο δημοτικός φωτισμός δεν λειτουργεί. Όλη η «κινητοποίηση» αφορά δύο καμένες λάμπες με τον δήμο να ρίχνει την ευθύνη στη ΔΕΗ.
Λύση στο πρόβλημα ηλεκτροφωτισμού που έχει προκύψει έξω από τον ξενώνα που διατηρεί σε οικισμό στις Πινακάτες προσπαθεί να δώσει τον τελευταίο ενάμιση μήνα η ιδιοκτήτριά του, Ειρήνη Καραγκιοζίδου. Πρόκειται για δύο καμένες λάμπες στον οικισμό Αλεξέϊκα και η κ. Καραγκιοζίδου προσπαθεί από τον Ιούνιο να πείσει τους αρμόδιους για την αντικατάστασή τους.

«Ανακαλύψαμε το πρόβλημα του Αγ. Πνεύματος και υποβάλαμε αίτηση στον Δήμο στις 19 Ιουνίου για να αντικατασταθούν οι λάμπες» ανέφερε η ίδια.
Περίπου ένα μήνα μετά και εφόσον το πρόβλημα δεν είχε ακόμη επιδιορθωθεί επικοινώνησε με το Τμήμα Ηλεκτροδότησης του Δήμου Νοτίου Πηλίου και σύμφωνα με την κ. Καραγκιοζίδου, την ενημέρωσαν ότι έχει λήξει η σύμβαση με τον ηλεκτρολόγο του Δήμου αλλά θα φροντίσουν να καλύψουν έκτακτες ανάγκες.

«Μου είπαν ότι δεν υπάρχει κάποιος για να αντικαταστήσει τις λάμπες. Αυτά συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα. Είναι αστείο να μιλάμε για τουρισμό και να λέμε ότι θέλουμε επενδύσεις αλλά να μην υπάρχει φως στον οικισμό» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Όπως ανέφερε, στη συνέχεια, την παρέπεμψαν σε αντιδημάρχους του Δήμου Νοτίου Πηλίου. «Μίλησα με τους αντιδημάρχους προκειμένου να τους πιέσω, ώστε όταν θα δοθεί εντολή σε ηλεκτρολόγο για να καλύψει τα έκτακτα, να αποκαταστήσει και το δικό μας πρόβλημα με τις λάμπες».

Μάλιστα απευθύνθηκε και στην γραμματεία του Δημάρχου και όταν ενημέρωσε την υπάλληλο ότι θα δημοσιοποιήσει το θέμα, την κάλεσε αντιδήμαρχος στο τηλέφωνο για να της πει ότι το ζήτημα θα λυθεί τη Δευτέρα. Ωστόσο η βλάβη δεν έχει αποκατασταθεί μέχρι σήμερα.
«Το πρόβλημα δεν έχει λυθεί. Η Δευτέρα ήταν πριν δύο εβδομάδες. Έχουμε περάσει όλο τον Ιούλιο με σκοτάδι και τώρα ξεκίνησε ο Αύγουστος».
Η κ. Καραγκιοζίδου επικοινώνησε και με τον δήμαρχο πριν λίγες ημέρες.
«Δεν με αφορά αν έχει λήξει η σύμβαση. Είχαμε τουρίστες αυτή την περίοδο και αναγκαζόμασταν να αλλάζουμε τα δωμάτιά τους για να μην βρίσκονται οι είσοδοι των δωματίων τους στο σκοτάδι. Στην περιοχή υπάρχουν αγριογούρουνα» πρόσθεσε η ίδια.

Ερωτηθείς για το θέμα ο αντιδήμαρχος Ευάγγελος Νασιόπουλου, ανέφερε ότι δεν ισχύει πως έχει λήξει η σύμβαση του Δήμου Νοτίου Πηλίου με ηλεκτρολόγο, πως έχει περάσει από όλα τα χωριά ο εργολάβος και ότι ίσως το πρόβλημα οφείλεται στη ΔΕΗ. Ο Δήμος δεν πρόκειται να προωθήσει λύση γιατί δεν αναγνωρίζει το πρόβλημα ως δικό του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το