Πολιτισμός

Γνωρίστε τους προσκόπους της γειτονιάς σας

ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΗΧΩ

Οι Έλληνες Πρόσκοποι διοργανώνουν πανελλήνιο Open Day, με τίτλο «Γνωρίστε τους Προσκόπους της Γειτονιάς σας» το Σαββατοκύριακο 19-20 Οκτωβρίου 2019 και προσκαλούν κάθε ενδιαφερόμενο να γνωρίσει τη δράση και τα προγράμματα της μεγαλύτερης κίνησης για νέους στην πατρίδα μας και παγκόσμια.

Γιορτάζοντας τα 110 χρόνια Ελληνικού Προσκοπισμού, τα Προσκοπικά Συστήματα σε πάνω από 300 σημεία της ελληνικής επικράτειας προσκαλούν γονείς, νέους και παιδιά να γνωρίσουν τι σημαίνει να είσαι Πρόσκοπος. Επίσης οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν μοναδικά προσκοπικά παιχνίδια, αλλά και να ενημερωθούν πώς ο Προσκοπισμός επιδρά θετικά στη ζωή των νέων και πώς οι Έλληνες Πρόσκοποι συμβάλλουν στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου.
Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί με ευκολία να αναζητήσει το Προσκοπικό Σύστημα της περιοχής του μέσω του www.gineproskopos.gr. Στην ειδική σελίδα θα εντοπίσει τη διεύθυνση που βρίσκεται το Προσκοπικό Σύστημα που συμμετέχει στο Προσκοπικό Open Day, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας του τοπικού υπεύθυνου, ο οποίος θα ενημερώνει για όλες τις λεπτομέρειες της δράσης (ώρες πραγματοποίησης, πρόγραμμα κ.λπ.).
Το Σαββατοκύριακο 19-20 Οκτωβρίου, οι Πρόσκοποι ανοίγουν τις εστίες τους και σας περιμένουν.

«Τρέξαμε για τη Φλόγα»
Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων του 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Νέας Ιωνίας – Βόλου συμμετείχε στη δράση την Κυριακή 6 Οκτωβρίου «Τρέχουμε για τη Φλόγα» στην παραλία του Βόλου, βοηθώντας τα παιδιά με καρκίνο δίνοντας το μήνυμα και να δηλώνοντας τη χαρά μας για τη ζωή και τη βοήθεια ο ένας προς τον άλλον. Επίσης θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι η Ένωσή μας συγκεντρώνει χρήματα για να ενισχύσει την προσπάθεια μιας οικογένειας, της οποίας και τα δύο παιδιά έχουν παρουσιάσει σοβαρό πρόβλημα υγείας (όγκο στον εγκέφαλο), ώστε να γίνει επέμβαση – αφαίρεση του όγκου στο μικρότερο ηλιακά παιδί. Στη συνέχεια απευθυνόμενοι στα φιλανθρωπικά συναισθήματά σας θα θέλαμε να ζητήσουμε και τη δική σας οικονομική στήριξη. Όπως επιβάλλει η Προσκοπική μας Υπόσχεση, ας εμφορηθούμε το πνεύμα αλληλεγγύης και ας βοηθήσουμε έμπρακτα τους συνανθρώπους μας που τόσο δοκιμάζονται. Όποιος επιθυμεί να ενισχύσει τον σκοπό μας ας επικοινωνήσει με την κ. Νατάσα Σωτηρίου (Υπαρχηγός Οικονομικών της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων του 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Νέας Ιωνίας – Βόλου) στο τηλ. 6936565646.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το