Πολιτισμός

Γνωρίστε τον Βόλο μέσα από «10+ιστορίες» στο Μουσείο της Πόλης

Το Μουσείο της Πόλης του Βόλου έχοντας συμπληρώσει περισσότερα από 4 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, ανακαινίστηκε και πλέον εδώ και λίγες μέρες άνοιξε την νέα και μόνιμη έκθεση του με τίτλο «Βόλος, 10+ Ιστορίες». Πρόκειται για μια πολυθεματική έκθεση εντός της οποίας ξεδιπλώνεται μέσα από ποικίλα τεκμήρια (δωρεές συμπολιτών τα περισσότερα) φωτογραφίες προφορικές μαρτυρίες και σύγχρονο οπτικοακουστικό υλικό με οθόνες αφής, η ιστορία του Βόλου από τον 19ο αιώνα έως τις μέρες μας. Ο πλουραλιστικός χαρακτήρας της πόλης ως νέας, βιομηχανικής, νεωτερικής, μεσογειακής και κυρίως πολυσυλλεκτικής την καθιστούν αναγνωρίσιμη πανελληνίως και διεθνώς.

Η τοπική κουλτούρα και ο ευρωπαϊκός εναρμονισμός της αναδεικνύονται μέσα από την πολυθεματική συλλογή εκθεμάτων, εικόνων και πληροφοριών που απλώνονται σε έναν χώρο 900m2 κι επιτρέπουν στον επισκέπτη να βρει είτε κοινά χαρακτηριστικά με τη ζωή του είτε να κατανοήσει επαρκώς τον ιδιαίτερο και μοντέρνο χαρακτήρα του Βόλου ως σύγχρονου αστικού κέντρου. Μια πόλη που κατάφερε στο διάβα της ιστορίας να εμφανίσει με τον ζήλο των ανθρώπων της σημαντικά άλματα προόδου και ανάπτυξης όπως και στάδια αποτελμάτωσης και καθυστέρησης. Η γεωγραφία της συνέβαλε αποφασιστικά στην οικονομική της μεγέθυνση, στην πληθυσμιακή αύξηση και στην πολιτισμική της εξέλιξη.

Το Μουσείο της Πόλης βρίσκεται στην οδό Φερών 17 στα Παλαιά, είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες από Τρίτη έως και Κυριακή πρωινές ώρες : 10.30 – 13.30 και απόγευμα Τετάρτη και Παρασκευή 18.00 – 21.00. Τη Δευτέρα το μουσείο είναι κλειστό. Το εισιτήριο κοστίζει 2€ για τους μεμονωμένους επισκέπτες και 1€ για ομαδικές επισκέψεις.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το