Τοπικά

Γνωριμία με τον λιμναίο πολιτισμό της Κάρλας για μαθητές του 22ου Δημοτικού Βόλου

Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από τη ΣΤ’ Τάξη του 22ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου με υπεύθυνες τις εκπαιδευτικούς των δύο τμημάτων κ.κ. Λιάππη Ελένη και Μαρικάκη Φωτεινή.
Το πρόγραμμα που ακολούθησαν οι μαθητές κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ήταν το ακόλουθο:
Αρχικά επισκέφθηκαν το Εκθεσιακό Κέντρο «Ρήγας Βελεστινλής» στο Βελεστίνο. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στον χώρο από ξεναγό, άρτια καταρτισμένο, ο οποίος μίλησε στα παιδιά και έδωσε πολλές πληροφορίες σχετικά με τη ζωή και το έργο του Ρήγα Βελεστινλή.
Στη συνέχεια, στο πλαίσιο περιβαλλοντικού προγράμματος, ακολούθησε παρατήρηση πουλιών στη λίμνη Κάρλα. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για την ιστορία της λίμνης, αλλά και τη σπουδαιότητα του οικοσυστήματος από περιβαλλοντολόγους και βιολόγους.
Τα παιδιά είχαν τη χαρά να παρατηρήσουν πουλιά με τηλεσκόπια και κιάλια, αλλά και να φωτογραφηθούν με τον δήμαρχο Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρη Νασίκα.
Τέλος, οδηγήθηκαν στο Κέντρο Φυσικής Ιστορίας και Πολιτισμού Λίμνης Κάρλας και Μαυροβουνίου στα Κανάλια. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τη ζωή των ανθρώπων της λίμνης, τον λιμναίο πολιτισμό και πως η λίμνη είναι ένας προστατευμένος τόπος στο πλαίσιο του φορέα Natura 2000.
Το σχολείο ευχαρίστησε τον Δήμο Ρήγα Φεραίου για την τόσο εποικοδομητική ξενάγηση στην περιοχή και ανανέωσαν το ραντεβού τους για μια νέα επίσκεψη τη χρονιά που ακολουθεί.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το