Πολιτισμός

Γνωριμία με τα έργα του χαράκτη Α. Τάσσου στον Χώρο Τέχνης «δ.» για μαθητές Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας

Στα έργα του κορυφαίου χαράκτη Α. Τάσσου που παρουσιάζονται στον Βόλο, στον Χώρο Τέχνης «δ.» είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν ενήλικες μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) καθώς και της ομάδας «Ταξίδια στην Τέχνη».
Συγκεκριμένα με πρωτοβουλία του διευθυντή κ. Λίνου Βίγλα οι μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας του Δήμου Βόλου είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στα έργα του καταξιωμένου καλλιτέχνη και να θαυμάσουν εμβληματικά χαρακτικά αποκομίζοντας μοναδική εμπειρία και γνώση για τον κορυφαίο χαράκτη.
Τον ίδιο χώρο επισκέφθηκαν τα μέλη της ομάδας «Ταξίδια στην Τέχνη» που λειτουργεί με την καθοδήγηση της διδακτ. Κοινωνιολ. της Τέχνης Χρύσας Δραντάκη. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης παρουσιάστηκε από τη Χρύσα Δραντάκη η ζωή και το έργο του Α. Τάσσου ενώ η χαράκτρια – απόφοιτος του αντίστοιχου τμήματος της Α.Σ.Κ.Τ. Βάντα Μαυροειδή μίλησε για τη χαρακτική ως μορφή τέχνης και τις διάφορες μορφές της απαντώντας παράλληλα σε σχετικές ερωτήσεις ενώ ακολούθησε ενδιαφέρον διάλογος.
Σημειώνεται ότι στον Χώρο Τέχνης «δ.» (Χατζηαργύρη 4 με Ιάσονος) λειτουργεί έκθεση έργων του Α. Τάσσου έως τις 30 Ιανουαρίου στις μέρες και ώρες: Τρ. Τετ. Πεμπ. Παρ. 11. 00 – 14.00 και 18.30 – 21.00. Σαβ. 11.00 – 14.30. Κυρ. Δευτ. κλειστά ή με ραντεβού στο τηλ. 6978186878.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το