ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βρέθηκε νεκρός 52χρονος στα Τρίκαλα

Τοπικά

Για μια Θεσσαλία αλλιώς

Άρθρα

Έφυγε από τη ζωή 58χρονη Βολιώτισσα

Τοπικά

Τοπικά

Γνωριμία μαθητών με τα κοσμήματα στο Μουσείο Τσαλαπάτα 

Συνεχίστηκαν χθες και ολοκληρώνονται αύριο τα εκπαιδευτικά προγράμματα με δράσεις για παιδιά στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Από τη σκηνή στο μουσείο: κοστούμια κινεζικής όπερας».
Χθες ο χώρος πλημμύρισε από δεκάδες παιδιά και συγκεκριμένα από τέσσερα Δημοτικά Σχολεία. Η Δ’ Τάξη του 8ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας με 11 μαθητές και τη δασκάλα τους κ. Βασιλική Παπαϊωάννου, η Ε’ Τάξη του 30ού Δημοτικού Σχολείου Βόλου με 19 μαθητές και τη δασκάλα τους κ. Ζωή Μαργαρίτη, η Στ’ Τάξη του 8ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου με 18 μαθητές και τη δασκάλα τους κ. Γιασεμή Κουτσικού και οι Δ’ Τάξεις του 12ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου με 47 μαθητές και τις δασκάλες τους κ.κ. Ελένη Παπακυριάκου και Σοφία Καλιγέρη επισκέφτηκαν το Μουσείο Τσαλαπάτα και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ασημένια στολίδια».
Πώς κατασκευάζονταν τα κοσμήματα και πώς γίνονταν περίτεχνα; Φορούσαν οι άντρες του 19ου αιώνα εντυπωσιακά κοσμήματα; Πώς η διακόσμηση μιας νυφικής ζώνης μπορούσε να προστατέψει τη γυναίκα που τη φορούσε; Αυτά κι άλλα θέματα συζήτησαν οι μαθητές που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο είναι εμπνευσμένο από την πλούσια συλλογή του Μουσείου Αργυροτεχνίας του ΠΙΟΠ. Μέσα από παρουσίαση αντικειμένων και οπτικοακουστικού υλικού, οι μαθητές ανακάλυψαν παραδοσιακές τεχνικές μορφοποίησης και διακόσμησης αργυρών αντικειμένων.
Σήμερα (ώρα 12.00) πραγματοποιούνται «Μαθήματα φωτογραφίας» για σχολικές ομάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με την καθοδήγηση της φωτογράφου Βάνιας Τλούπα και αύριο (ώρα 10.30) πραγματοποιείται το εικαστικό εργαστήρι «Δίνοντας σχήμα στο χρώμα και στο φως: η κινεζική τέχνη του διάτρητου χαρτιού» για παιδιά, ηλικίας 6 έως 12 ετών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το