Πολιτισμός

Γνωριμία με ιστιοπλοΐα ανοικτής θάλασσας και κολύμβηση

Συνεχίστηκαν χθες για πέμπτη ημέρα οι εορταστικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Ναυτικής Εβδομάδας, που φέτος είναι αφιερωμένη στον Ελληνισμό της «Μεγάλης Ελλάδας» (Magna Grecia) στην Κάτω Ιταλία. Παράλληλα τιμάται ο Γιώργος Καφενταράκης, έναν χρόνο μετά την «αναχώρησή» του, άνθρωπος της τέχνης και της θάλασσας, αλλά και μέλος του Δ.Σ. της «Μαγνήτων Κιβωτού».
Χθες το ναυταθλητικό και προσκοπικό πρόγραμμα της ολοκλήρωσης της Ναυτικής Εβδομάδας περιλάμβανε έμπροσθεν του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στον χώρο του λιμανιού από τις 17.30 έως στις 20.30 γνωριμία με την Ιστιοπλοΐα Ανοικτής Θάλασσας από Ν.Ο.Β.-Αργοναύτες, Ο.Ε.Α.Ν.Α.Β. και Ι.Ο.Β.Α.Θ.
Στο ανοιχτό κολυμβητήριο Βόλου από τις 6 μ.μ. έως 8 μ.μ. σε συνεργασία με τον ΟΦΑ Μαγνησίας στην εξωτερική πισίνα γνώστες ανέλαβαν να δείξουν σε ανθρώπους που επιθυμούν να ασχοληθούν με το άθλημα της κολύμβησης πώς μπορούν να ασχοληθούν μ’ αυτό. Συγκεκριμένα: Για 15 λεπτά μια βασική θεωρητική εισαγωγή στο άθλημα της κολύμβησης και μετά το πρακτικό μέρος όπου οι άνθρωποι είχαν την ευκαιρία να μπουν στο νερό και να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους με τη βοήθεια προπονητή.
Λ.Α.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το