Ελλάδα

Γλυκά Νερά: Στη μηχανή του έκρυψε τα κοσμήματα ο πιλότος

Στο ντεπόζιτο της μηχανής του έκρυβε τα κοσμήματα της Καρολάιν, τα οποία υποτίθεται ότι είχαν πάρει οι ληστές, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος. Ο 32χρονος πιλότος, ο οποίος σκότωσε τη σύζυγό του στα Γλυκά Νερά και για σχεδόν 40 ημέρες υποστήριζε πως άγνωστοι ληστές ήταν οι δράστες, φαίνεται ότι γνώριζε πολύ καλά τι έκανε και σκηνοθετούσε προσεκτικά το κάθε του βήμα.

Συστηματικός και συνειδητοποιημένος
Οπως αποκάλυψε το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου στο OPEN, η ψυχραιμία και ο συστηματικός τρόπος με τον οποίο λειτούργησε οπ καθ’ ομολογία συζυγοκτόνος είναι άξια προσοχής. Ο Αναγνωστόπουλος είχε πει στους αστυνομικούς ότι οι ληστές του είχαν κλέψει 9.500 ευρώ και τα κοσμήματα που είχαν βρει. Όπως αποκάλυψε μετά την ομολογία του, όμως, τα κοσμήματα της Καρολάιν – τις δύο βέρες τους, ένα δαχτυλίδι κι ένα μενταγιόν της – τα πήρε ο ίδιος, μετά την τέλεση του εγκλήματος, και τα έκρυψε στο ντεπόζιτο της μηχανής του. Όλα αυτά τα έκανε φορώντας γάντια που βρήκε στο σπίτι. Μάλιστα, πριν από μερικές ημέρες, με ένα γάντζο τα έβγαλε από το ντεπόζιτο γιατί φοβήθηκε μήπως κάποια στιγμή οι αστυνομικοί καταφέρουν και τον εντοπίσουν και τα πέταξε σε έναν σκουπιδοτενεκέ πολύ κοντά στο σπίτι των Γλυκών Νερών.

Οι κινήσεις που κατέγραψε η εφαρμογή στο κινητό
Αποκαλυπτικά είναι το πόρισμα και η έκθεση των εγκληματολογικών εργαστηρίων για τα όσα έκανε ο πιλότος μέσα στο σπίτι τα λεπτά που έλεγε ότι ήταν ακινητοποιημένος, τον είχανε δέσει και φιμώσει οι ληστές. Όλα δείχνουν ότι ο Αναγνωστόπουλος έδρασε πολύ συστηματικά. Στις 05.22 π.μ. και ενώ, σύμφωνα με την αρχική του κατάθεση, έχουν μπει ήδη μέσα οι ληστές και τον έχουν απειλήσει, υπάρχει καταγραφή στο κινητό του 29 βημάτων και έχει διανύσει απόσταση που φτάνει τα 21,93 μέτρα. Από τις 05.40 π.μ., έως τις 05.41 π.μ., τη στιγμή που υποτίθεται ότι οι ληστές έχουν σκοτώσει την Καρολάιν και τον έχουν ακινητοποιήσει, αφού τον έχουν δέσει με σπάγκο και ταινία ο δράστης καταγράφεται να ανεβαίνει δύο ορόφους, προσπαθώντας να βρει λύση και να στήσει όλο το σενάριο. Εκείνη τη στιγμή καταγράφεται να κάνει 103 βήματα και να διανύει απόσταση 66,41 μέτρων. Στις 05.53 π.μ. ο πιλότος καταγράφεται να ανεβαίνει ξανά έναν όροφο ενώ, στις 06.08 π.μ. καλεί τον αριθμό 112 για βοήθεια. Αυτό το κάνει επίτηδες για να υποστηρίξει αργότερα, στην κατάθεσή του ότι δεν μπορούσε να καλέσει τους αριθμούς με τη μύτη (αφού ήταν δεμένος) κι έχει κάνει ένα λάθος, έχει καλέσει το 180, αλλά και το 1000. Μάλιστα, αυτή η τελευταία, λάθος κλήση, καταγράφεται στις 06.10 π.μ. Στις 06.11 π.μ., πλέον, ειδοποιείται και η άμεση δράση, παίρνοντας τηλέφωνο με τη μύτη του, ενώ, τέλος, στις 06.12 π.μ. καταγράφεται και η κλήση στο 100.

«Ειμαι συνειδητοποιημένος, με νοιάζει μόνο το παιδί» δηλώνει ο ίδιος
«Η συγγνώμη είναι μικρή λέξη. Είμαι συντετριμμένος… Με νοιάζει μόνο το παιδί… Έκρυψα την αλήθεια μόνο και μόνο για να μπορέσω να το μεγαλώσω. Μου αξίζει η τιμωρία μου και αρνήθηκα να με εξετάσει ψυχίατρος, είμαι πλήρως συνειδητοποιημένος για το τι έγινε», δήλωσε ο 32χρονος, ο οποίος αναφέρει πως η οικογένεια της Καρολάιν είναι και δική του οικογένεια.

Αναφορικά με την τύχη της κόρης τους, της Λυδίας που πριν από λίγες ημέρες είχε τα πρώτα της γενέθλια, που πέρασαν δίχως να είναι δίπλα η μητέρα της, ο ίδιος δήλωσε στον ΑΝΤ1, «Ένα πράγμα θέλω πια. Το παιδί μας, η Λυδία να πάει είτε στη μια μου οικογένεια είτε στην άλλη μου οικογένεια. Η Λυδία είναι όλη μου η ζωή. Οι καυγάδες που είχαμε με την Καρολάιν αφορούσαν μόνο το παιδί μας».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το