Ελλάδα

Γλυκά Νερά: 2 ώρες σκηνοθετούσε τη ληστεία – Αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν, για ασκηθεί ποινική δίωξη και να του απαγγελθούν κατηγορίες.
Σύμφωνα με τις αρχές, από την πρώτη στιγμή συνέδεαν τα κομμάτια του παζλ οι αστυνομικοί για την ενοχή του συζύγου.
Ο κ. Ρήγας, Αντιπρόεδρος Αστυνομικών Αθήνας, είπε στον ΣΚΑΪ ότι τα στοιχεία που έδιναν οι αρχές στη δημοσιότητα επίτηδες δεν ενοχοποιούσαν τον δράστη, μέχρι να συλλέξουν όλα τα στοιχεία της υπόθεσης.

Εξετάστηκαν όλα τα ενδεχόμενα και αποκλείστηκαν τα σενάρια ένα προς ένα.
Ο κ. Καλλιακμάνης, επίσης, ανέφερε στον ΣΚΑΪ ότι οι συνάδελφοί του αστυνομικοί του είπαν ότι είχαν από την πρώτη στιγμή την υποψία ότι ο σύζυγος διέπραξε το έγκλημα.
Μερικά από τα πράγματα που ανέφεραν οι συνάδελφού του ήταν: «Τα πράγματα είναι περίεργα. Ο τρόπος που είναι ψαγμένο το σπίτι. Υπάρχουν κενά, μπορεί να μην είναι ληστεία. Λες να το έκανε αυτός; Ήταν εντελώς ψυχρός.»
Όπως είπε ο κ. Καλλιακμάνης, «έφτιαξε ένα υπερβολικό σενάριο. Έπνιξε τον σκύλο για να πείσει. Από ό,τι φαίνεται δεν είχε συνεργούς.»
Σύμφωνα με την ομολογία του, ο πιλότος σκότωσε την Καρολάιν γύρω στις 4 τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου και για περίπου δύο ώρες σκηνοθετούσε τη ληστεία.

Τι τον ρώτησαν οι αστυνομικοί στη ΓΑΔΑ
Το βασικό στοιχείο, σύμφωνα με αξιωματικούς της Δίωξης Ανθρωποκτονιών, που οδήγησε στην ομολογία του δεν ήταν κανένα από τα 4 ευρήματα για τα οποία κλήθηκε αρχικά να απαντήσει. Στην ουσία οι ερωτήσεις περιστρέφονταν γύρω από το 11 μηνών βρέφος. Για κάθε εύρημα τον ρωτούσαν ξεχωριστά.
Φαίνεται να τον ενδιέφερε τι θα γίνει με το παιδί και γι’ αυτό, όπως, είπε προσπάθησε να καλύψει το έγκλημα.
Μετά την ομολογία του ρώτησε τους αστυνομικούς αν θα εκτίσει την ποινή που θα λάβει για να αναλάβει ξανά τη φροντίδα του παιδιού.
Για το πώς σκέφτηκε τη ληστεία, οι αστυνομικοί είπαν ότι τη ληστεία στο Αλεποχώρι που έγινε σε σπίτι συναδέλφου του πριν δύο χρόνια, την είχε αναφέρει στις πρώτες καταθέσεις του, πράγμα που ενισχύει το σενάριο ότι προσπάθησε να την αντιγράψει.

Ποιο ήταν το κίνητρο
Οι αρχές εκτιμούν ότι το κίνητρο ήταν ο τσακωμός, καθώς και υποτιμητικά σχόλια προς αυτόν και την οικογένειά του σχετικά με την οικονομική τους κατάσταση που φέρεται να είχε κάνει η Καρολάιν, όπως υποστήριξε ο ίδιος.
Ο πιλότος ανέφερε ότι ο ίδιος έδεσε την Καρολάιν αφού τη σκότωσε και της έβαλε μια μπλούζα στο στόμα για να φαίνεται ότι με αυτό την έπνιξαν οι δράστες.
Στη συνέχεια σκότωσε και τον σκύλο στο πλαίσιο της σκηνοθεσίας της ληστείας.
Πηγή: skai.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το