Κατηγορίες: Ελλάδα

Γλέζος: Να καταπιούν τη γλώσσα τους όσοι λένε ότι είμαι απέναντι στην κυβέρνηση

«Πιστεύω ότι θα λυθεί η διαφορά απόψεων. Να καταπιούν τη γλώσσα τους όσοι λένε ότι είμαι απέναντι στην κυβέρνηση» δήλωσε σήμερα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, λίγο μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες.

Ο Μ. Γλέζος είπε ότι ενημερώθηκε για το έργο της κυβέρνησης και την υποστηρίζει. Παραδέχθηκε ότι σε μερικά σημεία υπάρχει διαφορά απόψεων, αλλά όπως είπε οι διαφορές αυτές θα λυθούν.

«Δεν ήμουν ποτέ απέναντι στην κυβέρνηση, ούτε τώρα» δήλωσε ο Μ.Γλέζος. Εξέφρασε εμπιστοσύνη στην «κυβέρνηση του λαού» και στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας «ταυτοποιείται με την ιστορία».

Ερωτηθείς αν συζητήθηκε με τον πρωθυπουργό το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, απάντησε αρνητικά λέγοντας ότι το θέμα αυτό θα συζητηθεί στην ώρα του. Όπως σημείωσε ο κ. Γλέζος, το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων αντιμετωπίζεται από μερικούς ως άλλοθι απέναντι σε άλλα ζητήματα.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι είχαν μια ουσιαστική και απο καρδιάς συζήτηση, τονίζοντας ότι ο Μ. Γλέζος δεν είναι ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ένα σύμβολο αγώνων του ελληνικού λαού.

Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι «βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη περίοδο», αλλά δήλωσε αισιόδοξος ότι «θα καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας, στη λαϊκή εντολή, αλλά και στον όρκο μας να τιμήσουμε αυτούς τους αγωνες και να ξαναδώσουμε στην πατρίδα μας λαϊκή κυριαρχία, ανεξαρτησία και προκοπή».

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις επαφές του με τους προέδρους της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς και της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και δήλωσε ότι «σήμερα ήταν μια θετική μέρα»

Πηγή:ethnos.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

Νεπάλ: Η φτώχεια έφερε την «κρίση των νεφρών»

Σοκ προκαλούν οι ιστορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, από το βρετανικό Sky news,…

1 Απριλίου 2024

Πόσοι Έλληνες θα παίρνανε τα όπλα στο πλευρό των Ουκρανών – Τι λέει νέα έρευνα

To τελευταίο διάστημα έχουν αναζωπυρωθεί οι συζητήσεις για την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία από ευρωπαϊκές…

1 Απριλίου 2024

Βία ανηλίκων: Σοκαριστικά τα στοιχεία – Πάνω από 10.500 παιδιά σε παράνομες πράξεις

Το 26% των παιδιών ξεκινά την παραβατική συμπεριφορά στην ηλικία των 8 με 14 ετών,…

1 Απριλίου 2024

Πύργος: Νέο βίντεο – ντοκουμέντο από τον άγριο ξυλοδαρμό 13χρονης

Μία 13χρονη κοπέλα προσπαθεί να ξεφύγει. Την δέρνει με μανία μία 14χρονη μέσα στη μέση…

1 Απριλίου 2024

Οφθαλμίατρος απέκρυψε 161.300 ευρώ αγοράζοντας πανάκριβα ρολόγια

Οφθαλμίατρος κατηγορείται ότι δεν απέκρυπτε χρηματικά ποσά αγοράζοντας ακριβά ρολογιών χειρός. Από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής…

1 Απριλίου 2024

Κυβερνητικές πηγές: Επικοινωνιακό πυροτέχνημα το κατηγορητήριο ΣΥΡΙΖΑ για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή

Eπικοινωνιακό πυροτέχνημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζουν το κατηγορητήριο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κατά του…

1 Απριλίου 2024