Τοπικά

Γκρίνιες και σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας – «Βολές» από αυτοδιοικητικά στελέχη κατά της Νομαρχιακής

Η άρνηση της ηγεσίας της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ να συνεδριάσουν τα όργανα για την αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων σε αυτοδιοικητικές, εθνικές και ευρωεκλογές, ώστε να κατευναστούν τα πνεύματα από τις συνεχόμενες ήττες, δεν στάθηκε ικανή ως τακτική για να αποφευχθούν οι γκρίνιες και η σκληρή κριτική. Προχθές μέχρι αργά το βράδυ συνεδρίασε η Νομαρχιακή με τα αυτοδιοικητικά στελέχη να επιρρίπτουν ευθύνες «στην απούσα νομαρχιακή» από τις κρίσιμες μάχες, στην έλλειψη οργάνωσης και στην αδράνεια των βουλευτών.

Από τη σκληρή κριτική σε ότι αφορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές «ξέφυγε» ο Α. Μεϊκόπουλος, ενώ ως απόλυτη αποτυχία χαρακτηρίστηκε η επιλογή Τσιλιμίγκα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με την ομάδα να είναι ήδη διαλυμένη στο Περιφερειακό Συμβούλιο και να αναζητείται λύση για παρουσία στα αυτοδιοικητικά περιφερειακά δρώμενα με σοβαρά και ανοιχτά θέματα για τις τοπικές κοινωνίες. Για την επιλογή Τσιλιμίγκα και τη στάση που ο ίδιος κράτησε στην προεκλογική μάχη υπήρξε έντονη κριτική κι όπως φαίνεται δρομολογούνται εξελίξεις με σχήμα εκτός του περιφερειακού συμβουλίου, που σε πανθεσσαλικό επίπεδο θα επεξεργάζεται τα θέματα και θα παρεμβαίνει στην κοινωνία με ανακοινώσεις και κριτική. Το σχήμα θα προέρχεται από τους χώρους του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ΚΙΝΑΛ, στο πλαίσιο επαφών που έχουν δρομολογηθεί, αλλά που δεν ευδοκιμούν στο Βόλο, με τον ΣΥΡΙΖΑ να μην επιθυμεί συγχρωτισμό με τη σημερινή τοπική ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, μετά και όσα συνέβησαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Στο ΚΙΝΑΛ χρεώθηκε η διάσπαση των δυνάμεων και η μη συγκρότηση ενός κοινού ψηφοδελτίου στον Δήμο Βόλου.
Σε ότι αφορά στον Νίκο Τσιλιμίγκα για τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται ένα «κακό παρελθόν» που αφήνει εκτεθειμένα δύο κόμματα, σύμφωνα και με όσα ειπώθηκαν από το σύνολο των συμμετεχόντων.

Σε ό,τι αφορά στον Δήμο Βόλου και τη βαριά ήττα τα αυτοδιοικητικά στελέχη τόνισαν πως ο ΣΥΡΙΖΑ υπονόμευσε με τη στάση του και τις επιλογές του κάθε προσπάθεια και ακύρωσε τον αγώνα που δόθηκε πέντε χρόνια. Σκληρή η κριτική για το κορυφαίο θέμα της καύσης σκουπιδιών, το στρατόπεδο Γεωργούλα και η απουσία επικοινωνιακής στρατηγικής για να αναδειχθούν οι κοινωνικές πρωτοβουλίες. Σκληρή κριτική και για το γεγονός ότι δεν αποφασίστηκε 2 χρόνια νωρίτερα από τις αυτοδιοικητικές εκλογές το πρόσωπο που θα «μπει μπροστά» και το κόμμα διασύρθηκε σε μια «πασαρέλα» υποψηφίων μέχρι την τελευταία ώρα, όπως τονίστηκε, με αποτέλεσμα να κληθεί η αυτοδιοικητική παράταξη να μπει μπροστά με τον Ιάσονα Αποστολάκη εφόσον το ένα φιάσκο διαδεχόταν το άλλο. Επισημάνθηκε ότι η δημοτική ομάδα δεν βοηθήθηκε σε κανένα επίπεδο πέντε χρόνια και το κόμμα επέτρεπε να καρπώνεται η Δημοτική Αρχή ακόμα και τα έργα που υλοποιούσε η κυβέρνηση όπως οι κόμβοι.

Χαρακτηριστικό είναι, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ότι αντίδραση από τα μέλη της Νομαρχιακής δεν υπήρξε σε όσα καταμαρτυρούσαν τα αυτοδιοικητικά στελέχη.
«Ο αγώνας στον Δήμο Βόλου δόθηκε χωρίς υποστηρικτική οργάνωση, χωρίς ενεργή συμμετοχή από το κόμμα. Έγιναν τα απολύτως λίγα και απαραίτητα » ειπώθηκε χαρακτηριστικά και υπήρξε σκληρή κριτική στην Κατερίνα Παπανάτσιου και τον Μάκη Μπαλλή για την απουσία τους από τη «μάχη».
Ειπώθηκε, επίσης, χαρακτηριστικά ότι «η Δημοτική Αρχή έχει «εξαγοράσει» όλα τα ΜΜΕ του Βόλου και η προπαγάνδα, χωρίς τήρηση των κανόνων του πλουραλισμού, ουδέποτε ενόχλησε τον ΣΥΡΙΖΑ που πήγε «γυμνός» στις αυτοδιοικητικές εκλογές, χωρίς οι θέσεις της παράταξης να παρουσιάζονται και να καταστρατηγείται κάθε έννοια δημοκρατίας». Σε άλλο επίπεδο επισημάνθηκε πως η παράταξη έκανε εκατοντάδες παρεμβάσεις και τα στελέχη διαπίστωναν πως η Νομαρχιακή δεν ενδιαφερόταν για τίποτα με τον Συντονιστή του κόμματος κ. Βογιατζή να μην απαντά.
Σε ότι αφορά στη νέα δημοτική περίοδο τονίστηκε πως η αυτοδιοικητική παράταξη θα σηκώσει το βάρος του 43% των πολιτών που δεν επέλεξαν τη Δημοτική Αρχή και εκτιμήθηκε και από κομματικά και από αυτοδιοικητικά στελέχη πως η παράταξη της Έξυπνης Πόλης, με επικεφαλής τη Νάνσυ Καπούλα και η παράταξη του κ. Παπαδούλη δείχνουν πως δεν επιθυμούν να μπουν μπροστά στα θέματα της πόλης και να αναλάβουν βάρος. Μάλιστα ειπώθηκε πως η ΝΔ ως εκπρόσωπό της έχει στην αυτοδιοίκηση τον Α. Μπέο.
Άμεσα θα συγκληθεί γενική συνέλευση της παράταξης για να συγκροτηθούν ομάδες εργασίας για τα θέματα της πόλης, ενώ σε δύο μήνες θα γίνουν εκλογές για την ανάδειξη νέων οργάνων στη Νομαρχιακή, με το κλίμα να είναι προχθές κάτι περισσότερο από «βαρύ» για την ηγεσία της. Όπως ειπώθηκε από τους αυτοδιοικητικούς, δεν υπήρξε αυτοκριτική από την ηγεσία της Νομαρχιακής για τη στάση της σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το