Τοπικά

Γκιουλενιστές δήλωσαν οι Τούρκοι που συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου 

Αντίπαλοι του Ερντογάν που καταδιώκονται από αυτόν, επειδή είναι Γκιουλενιστές, δήλωσαν χθες στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου οι δύο Τούρκοι υπήκοοι, που είχαν συλληφθεί το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου, κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
Πρόκειται για έναν 44χρονο και έναν 45χρονο, που απολογούμενοι μέσω αστυνομικού διερμηνέα, δήλωσαν ότι έφθασαν στην Ελλάδα πριν έναν μήνα μέσω Χίου και ζήτησαν πολιτικό άσυλο
Οι συλληφθέντες από αστυνομικούς του Τμήματος Αλμυρού επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό το Λονδίνο, επιδεικνύοντας, κατά τη διάρκεια του διαβατηριακού ελέγχου, πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία κατασχέθηκαν.

Απολογούμενος ο ένας εκ των δύο Τούρκων δήλωσε χθες στο Αυτόφωρο πως υπηρετούσε στην χώρα του ως αστυνομικός και δραπέτευσε για πολιτικούς λόγους, επειδή είναι οπαδός του Γκιουλέν, εχθρού του Ερντογάν. Το πλαστό διαβατήριο το πήρε στην Ομόνοια της Αθήνας και ήθελε να ταξιδέψει στην Αγγλία, όπου βρίσκονται φίλοι του. Και ο δεύτερος συλληφθείς Τούρκος δήλωσε Γκιουλενιστής και ότι είχε φυλακιστεί στην Τουρκία και δραπέτευσε, για να ξεφύγει από το καθεστώς του Ερντογάν.
Το Αυτόφωρο τους έκρινε ένοχους, δεχόμενο τα ελαφρυντικά των μη ταπεινών αιτίων εκ μέρους τους και επέβαλε στον καθένα συνολική ποινή φυλάκισης 9 μηνών, με τριετή αναστολή. Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο Τούρκοι φοβούνται να μιλήσουν, καθώς στη χώρα τους έχουν απομείνει οι οικογένειές τους, με ότι αυτό συνεπάγεται για τυχόν εκδικητικές πράξεις από το καθεστώς Ερντογάν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το