Κατηγορίες: Κόσμος

Γκιλοτίνα στήθηκε για Μέρκελ και Γκάμπριελ στη Δρέσδη

Γκιλοτίνα για τη Γερμανίδα καγκελάριο ‘Ανγκελα Μέρκελ και τον αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ έστησαν κάποιοι από τους συμμετέχοντες στη χθεσινή διαδήλωση του αντιισλαμικού κινήματος Pegida στη Δρέσδη.
Η χθεσινή διαδήλωση του Pegida απασχολεί εκτενώς σήμερα τον γερμανικό Τύπο, ο οποίος επισημαίνει τη ριζοσπαστικοποίηση των συμμετεχόντων, ενώ κάποια μέσα, όπως τα περιοδικά Stern και Spiegel, τους συγκρίνουν με μέλη ομάδας λιντσαρίσματος. Σύμφωνα με την αστυνομία η εισαγγελία έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για το θέμα.
Χιλιάδες άνθρωποι, περίπου 9.000 σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις, πήραν μέρος τη Δευτέρα το βράδυ στην εβδομαδιαία πορεία του Pegida (ακρωνύμιο για τους Ευρωπαίους Πατριώτες κατά του Εξισλαμισμού της Δύσης) φωνάζοντας συνθήματα όπως «Φύγετε, φύγετε», «Είμαστε ο λαός» και «Η Μέρκελ πρέπει να φύγει».
Ένα πανό που παρουσίαζε τη Γερμανίδα καγκελάριο ως Μητέρα Τερέζα είχε λεζάντα «Μητέρα Τερορέζα», συνδυάζοντας το όνομα Τερέζα με την τρομοκρατία.
Μάλιστα ένας από τους συμμετέχοντες είχε φέρει μαζί του στην πορεία μια αυτοσχέδια γκιλοτίνα στην οποία είχε γράψει «ρεζερβέ» και είχε προσθέσει τα ονόματα της Άνγκελα Μέρκελ και του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
Οι φωτογραφίες που εμφανίστηκαν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσαν σάλο και αγανάκτηση.
Ο συνιδρυτής του Pegida Λουτς Μπάχμαν χαρακτήρισε τη γερμανική κυβέρνηση «δικτατορική» και υπογράμμισε ότι «είναι επείγον να υπάρξει μια στροφή 180 μοιρών» στην πολιτική παροχής ασύλου στη Γερμανία, ώστε «να μην είναι πλέον ελκυστικό» να υποβάλει κανείς αίτηση στη χώρα.
Στην πορεία συμμετείχε και η πρώην πολιτικός του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) και υποψήφια του Pegida για τη δημαρχία της Δρέσδης Τατιάνα Φέστερλινγκ, η οποία κατηγόρησε τη Μέρκελ ότι έχει κάνει τη Γερμανία μια «τεράστια ζούγκλα», ενώ χαρακτήρισε την εισροή προσφύγων και μεταναστών «επίθεση των εισβολέων».

Πηγή www.ethnos.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΜΑΡΙΑΣ ΓΕΡΑΣΗ

Με τη συμπλήρωση ενός έτους από την απώλεια της πολυαγαπημένης μας ΜΑΡΙΑΣ ΓΕΡΑΣΗ τελούμε αύριο…

19 Ιανουαρίου 2024

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΑΒΡΙΝΙΩΤΗ

Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από τον θάνατο του λατρευτού μας συζύγου, πατέρα, αδελφού, παππού…

19 Ιανουαρίου 2024

ΚΗΔΕΙΑ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΖΟΥΝΟΥ

Τη λατρευτή μας μητέρα, αδελφή, γιαγιά και θεία ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΖΟΥΝΟΥ πλήρης ημερών κηδεύουμε σήμερα Παρασκευή…

19 Ιανουαρίου 2024

ΚΗΔΕΙΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟ ΝΙΚΟΥ

Τον λατρευτό μας πατέρα, παππού και θείο ΕΥΣΤΑΘΙΟ ΝΙΚΟΥ Ετών 96 που πέθανε, κηδεύουμε σήμερα…

19 Ιανουαρίου 2024

ΚΗΔΕΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ

Την αγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά και θεία ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ Ετών 96 κηδεύουμε σήμερα Παρασκευή 19…

19 Ιανουαρίου 2024

Απόκρουση αγωγής ιδιώτη από τον Δήμο Αλμυρού

  Εντολή στους νομικούς συμβούλους να παραστούν ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας στις 23 Ιανουαρίου,…

19 Ιανουαρίου 2024