Οικονομία

Γκάμπριελ: Ακόμη και χωρίς συμφωνία δεν σταματά η βοήθεια στην Ελλάδα

Γκάμπριελ

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε μια χώρα στην μέση της Ευρώπης να εξαθλιωθεί», δηλώνει ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, περίπτωση, κατά την οποία, όπως είπε, δεν θα σταματήσουν τα προγράμματα βοήθειας.

Σε συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευθεί αύριο στην οικονομική επιθεώρηση «Wirtschaftswoche», ο κ. Γκάμπριελ σημειώνει ότι «πολλοί λένε ‘καλύτερα ένα τέλος με τρόμο παρά ένας τρόμος χωρίς τέλος’, αλλά τα προγράμματα βοήθειας δεν θα σταματήσουν, εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ». Προσθέτει δε ότι «δεν θα αφήναμε μια χώρα στη μέση της Ευρώπης να εξαθλιωθεί εντελώς».

Ο Γερμανός αντικαγκελάριος καλεί ακόμη τους Ευρωπαίους διαπραγματευτές να μην ενδώσουν σε «εκβιασμό» της Αθήνας: «Αν η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να επιβληθεί εκβιάζοντας την Ευρώπη, αυτό θα έστελνε ένα σαφές μήνυμα στους ακροδεξιούς εθνικιστές της Ευρώπης. Θα ήταν η απόδειξη ότι χρειάζεται απλώς να εκβιάσω την Ευρώπη, αν θέλω να επιβάλω τα εθνικά μου συμφέροντα – και ας κοστίσει όσο θέλει».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το