Ελλάδα

Γκάλοπ: Το 71% θα συνεχίσει να αποκαλεί «Σκόπια» τη Βόρεια Μακεδονία

Τον αντίκτυπο της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών στην ελληνική κοινή γνώμη προσπαθεί να αποτυπώσει στην τελευταία της δημοσκόπηση η Metron Analysis για το «Βήμα της Κυριακής».
Στην ερώτηση «Εσείς προσωπικά πώς θα αποκαλείτε στο εξής τη γειτονική χώρα; Βόρεια Μακεδονία ή Σκόπια;» το 71% απαντά «Σκόπια» ενώ η πλειονότητα της κοινής γνώμης (69%) θεωρεί αρνητική εξέλιξη την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Παράλληλα, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 12,1% (37,2% έναντι 25,1%, αντιστοίχως) στην εκτίμηση ψήφου, ενώ ανησυχητικά είναι τα αυξημένα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, η οποία καταλαμβάνει την τρίτη θέση με 9,1%. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 7% και το ΚΚΕ με 6,1%. Το πιθανότερο σενάριο για την επόμενη Βουλή είναι να αποτελείται από πέντε κόμματα, προοπτική που «στραγγαλίζει» τους μικρότερους κομματικούς σχηματισμούς.
Ωστόσο, στην αξιολόγηση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, το 60% κρίνει αρνητικά τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έναντι του 29% που τον κρίνει θετικά.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το