Κόσμος

Γκάλοπ της Le Parisien: Ο Τσίπρας διχάζει τους Γάλλους

tsipras

«Είτε αγαπάει κανείς τον Τσίπρα, είτε τον αντιπαθεί, το σίγουρο είναι πως δεν είναι αδιάφορος». Αυτό αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Perisien που στη σημερινή της έκδοση δημοσιεύει ένα γκάλοπ με άκρως ελληνικό χρώμα.

Από τα ευρήματα της δημοσκόπησης προκύπτει πως το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα διχάζει τους Γάλλους πολίτες. Στο ερώτημα αν τον συμπαθούν ή όχι, ο Έλληνας πρωθυπουργός έλαβε το 48% των θετικών ψήφων, ενώ το 51% έδωσε αρνητική απάντηση.

Το γκάλοπ διενήργησε η εταιρεία Odoxa για λογαριασμό της εφημερίδας. Σε μια περισσότερο ποιοτική ανάλυση του αποτελέσματος καταδεικνύεται πως οι αριστεροί Γάλλοι, σε ποσοστό 62%, έχουν θετική γνώμη για τον Έλληνα πρωθυπουργό, ενώ αντίθετα το 62% των πολιτών που ανήκουν στη δεξιά πτέρυγα, τον βρίσκουν αντιπαθή.

Στο ερώτημα που όλοι -ή, τουλάχιστον, η μεγάλη πλειοψηφία- καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα, είναι αν θα κάνει κακό η προκήρυξη του δημοψηφίσματος. Το 78% των ερωτηθέντων απάντησε, καταρχάς, πως οι Έλληνες έχουν δικαίωμα να διεξάγουν δημοψήφισμα, αλλά το 69% επισήμανε πως αυτό θα έχει αρνητικές συνέπειες -όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα- στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το