Κόσμος

Γκάλοπ στην Αυστρία: Μόλις το 28% εμπιστεύεται την Ελλάδα

αυστρία

Οι Αυστριακοί εμπιστεύονται περισσότερο από όλους τους λαούς της Ευρώπης τους Σουηδούς και λιγότερο τους Έλληνες. Δεν πρόκειται για ένα ακόμη στερεότυπο που αναπαράγεται δίχως έρεισμα στην πραγματικότητα και έχει να κάνει με το «χάος» που χωρίζει τον Βορρά από τον Νότο, αλλά για αποτέλεσμα έρευνας.

Ο πρόεδρος της εταιρείας ABA-OGM, Βόλφγκανγκ Μπαχ Μάγιερ που διενήργησε την έρευνα εξήγησε πως μεγάλο μέρος της αντίληψης που έχει ο μέσος Αυστριακός για το πόσο αξιόπιστη είναι μια χώρα έχει να κάνει με τον τρόπο που αντιμετώπισε την κατάσταση κατά την περίοδο της κρίσης και ελάχιστα με τη γενικότερη εικόνα του.

Με γνώμονα αυτό το δεδομένο οι Σουηδοί βρέθηκαν στην πρώτη θέση με ποσοστό 81%, ενώ στην τελευταία βρέθηκε η Ελλάδα με μόλις 28% θετικών εκτιμήσεων ως προς την εμπιστοσύνη που εμπνέει στον αυστριακό λαό. Είναι χαρακτηριστικό πως οι Αυστριακοί τοποθέτησαν τη χώρα του στην πέμπτη θέση, πίσω από τη Δανία, τη Φινλανδία και τη Γερμανία.

«Είναι φανερό πως οι Αυστριακοί εμπιστεύονται τις Σκανδιναβικές χώρες, τη Γερμανία και τις χώρες της Benelux για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν την κρίση στην Ευρωζώνη, επειδή τα οικονομικά τους δεδομένα δείχνουν σταθερότητα και τέλος διότι εμφανίζουν χαμηλότερα ποσοστά διαφθοράς.

Για την ιστορία η Ελλάδα βρίσκεται στην ελάχιστα τιμητική -τελευταία- θέση μαζί με τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία. Κοινώς: τα Βαλκάνια δεν προσφέρουν καμία εμπιστοσύνη.

Πηγή:iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το