ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέθανε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος

Ελλάδα

Ο καιρός σήμερα στον Βόλο

Τοπικά

Ελλάδα

Νέο γκάλοπ: Σταθερό προβάδισμα για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Σταθερό προβάδισμα στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της Pulse που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΙ, με το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη να κερδίζει μισή μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει το ίδιο ποσοστό και το ΚΙΝ.ΑΛ να χάνει μία μονάδα.
Συγκεκριμένα στην αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 32% και ο ΣΥΡΙΖΑ 21,5%. Ακολουθούν Κίνημα Αλλαγής 8% Χρυσή Αυγή 8% ΚΚΕ 6% ΑΝ.ΕΛ 2% Ένωση Κεντρώων 2%, Ελληνική Λύση 1,5% και από 1% έχουν ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πλεύση Ελευθερίας, άλλο κόμμα 2,5%, Αναποφάσιστοι 7,5% και ΔΓ/ΔΑ 6%.

 

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία η διαφορά μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα αυξήθηκε και από τις 8 μονάδες έφτασε στις 10. Ο πρόεδρος της ΝΔ συγκεντρώνει 32% , ο Αλέξης Τσίπρας 22%, κανένας από τους δύο 38%.
Ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η απάντηση που δίνουν οι ερωτηθέντες για το ποια είναι η πιθανότερη χρονική περίοδος για εκλογές. Οι πολίτες που συμμετείχαν στην έρευνα βλέπουν να στήνονται κάλπες το 2019 σε ποσοστό 53%.

Συγκεκριμένα το 34% εκτιμά πως οι εκλογές θα γίνουν μέσα στο 2018, το 25% πιστεύει πως θα διεξαχθούν κοντά στις ευρωεκλογές, δηλαδή το πρώτο εξάμηνο του 2019 και το 28% υποστηρίζει πως η κυβέρνηση θα προσφύγει στην λαϊκή ετυμηγορία στο τέλος της τετραετίας, το Φθινόπωρο του 2019.
Ένα ακόμη στοιχείο που συζητείται έντονα το τελευταίο διάστημα και απασχολεί την κοινωνία είναι αν θα εφαρμοστούν οι περικοπές στις συντάξεις. Το 48% εκτιμά πως το μέτρο θα εφαρμοστεί κανονικά ενώ υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό που φτάνει το 36% που πιστεύει ότι οι μειώσεις στις συντάξεις μπορούν να ακυρωθούν ή να ανασταλούν.

Μοιρασμένες είναι οι απαντήσεις που δίνουν οι ερωτηθέντες στο ερώτημα αν θα μπορέσουν να πληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Το 23% δηλώνει πως πληρώσει τους φόρους, το 22% υποστηρίζει πως θα καταβάλει το μεγαλύτερο μέρος, το ίδιο ποσοστό τονίζει πως θα πληρώσει ένα μικρό μέρος, το 7% δηλώνει πως δεν πρόκειται να πληρώσει, ενώ το 15% υποστηρίζει ότι δεν έχει οφειλές στην εφορία.
Όσον αφορά την υπόθεση των δύο στρατιωτικών που βρίσκονται φυλακισμένοι στις φυλακές της Αδριανούπολης το 57% εκτιμά πως φέρει ευθύνη η κυβέρνηση.

Φωτογραφία: Eurokinissi
Πηγή: The TOC

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το