Κόσμος

Γκάλοπ: Το 61% των Γερμανών θέλουν να φύγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη

germa708_0

Με συντριπτικό ποσοστό 61% οι Γερμανοί πολίτες τάσσονται υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, αν δεν συμμορφωθεί με τα μέτρα λιτότητας που έχουν συμφωνηθεί με τους διεθνείς πιστωτές. Αυτό ήταν το κύριο εύρημα της δημοσκόπησης που διενήργησε η γερμανική ραδιοφωνία και τηλεόραση ARD και είδε το φως της δημοσιότητας το βράδυ της Πέμπτης.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές του γκάλοπ το 61% των ερωτηθέντων απάντησε πως η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το ευρώ, αν δεν προχωρήσουν σε περικοπές των δημόσιων δαπανών, όπως έχουν συμφωνήσει με την Τρόικα να κάνουν και σε αντάλλαγμα να λάβουν οικονομική βοήθεια. Η δημοσκόπηση διαπίστωσε επίσης ότι οι πολίτες της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης αντιτίθενται σε τυχόν παραχωρήσεις πριν από τις ελληνικές βουλευτικές εκλογές. Ειδικά λόγω του γεγονότος ότι στα ελληνικά γκάλοπ προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα που αντίκειται στα προγράμματα λιτότητας και στο μνημόνιο.

Μια ελληνική έξοδος από το ευρώ θα ήταν «πολύ λιγότερο δραματική για την υπόλοιπη Ευρώπη από ό,τι πριν από μερικά χρόνια», είπε το 53% των ερωτηθέντων Γερμανών. Η έρευνα διεξήχθη τη Δευτέρα και την Τρίτη μεταξύ 1.006 Γερμανών, ηλικίας 18 ετών και άνω. Επιπλέον η πλειοψηφία –68%- είναι αντίθετοι με τη συγχώρεση μέρος του χρέους στην Ελλάδα έτσι ώστε να υπάρξει ανάπτυξη, ενώ μόλις το 28% θεωρείται πως αυτό θα ήταν μια καλή επιλογή. Τα 4/5 των ερωτηθέντων θέλουν η γερμανική κυβέρνηση να ζητήσει από την μελλοντική ελληνική κυβέρνηση να παραμείνει σταθερή στα προγράμματα λιτότητας. Να σημειωθεί ακόμη πως οι περισσότεροι Γερμανοί (61%) φοβούνται ότι η οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση στην Ευρώπη θα μπορούσε να επαναληφθεί.

Πηγή:iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το