Κόσμος

Γκαγιέ: Μια άτυπη πρώτη κυρία με προεδρική…προστασία

ΓΚΑΓΙΕ

Ένα χρόνο μετά μπορεί να…αγνοείται η τύχη της σχέσης τους, ωστόσο το περιοδικό Closer που ήταν και αυτό που αποκάλυψε το ειδύλλιο του Γάλλου προέδρου με την ηθοποιό, Ζιλί Γκαγιέ, υποστηρίζει οτι η Γκαγιέ απολαμβάνει προνόμια…άτυπης πρώτης κυρίας και ως πειστήρια, δημοσιεύει φωτογραφίες της ηθοποιού σε «κρατικό αυτοκίνητο» συνοδεία ενός εκ των σωματοφυλάκων του Ολάντ.

Ένα χρόνο μετά την αποκάλυψη του περιοδικού Closer για τη σχέση του Φρανσουά Ολάντ με την ηθοποιό Ζιλί Γκαγιέ, που ανάγκασε τον 60χρονο γάλλο πρόεδρο να χωρίσει από τη σύντροφό του Βαλερί Τριερβελέρ, το ερώτημα εξακολουθεί να πλανάται: είναι ακόμη ζευγάρι;

Σήμερα, το ίδιο έντυπο δημοσιεύει φωτογραφίες της 42χρονης ηθοποιού σε επίσκεψή της στη δυτική πόλη Ρεν με “κρατικό αυτοκίνητο” συνοδευόμενη από έναν από τους σωματοφύλακες του Ολάντ.

Η Ζιλί Γκαγιέ μπορεί να μην εμφανίστηκε επισήμως ποτέ στο πλευρό του προέδρου, αλλά φαίνεται ότι απολαμβάνει άλλα προνόμια που συνδέονται με την προσωπική της σχέση με τον επικεφαλής του κράτους όπως αποδεικνύεται από την ασφάλειά της, που αρμόζει σε μία Πρώτη Κυρία, γράφει το περιοδικό.

Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το κεντροδεξιό UMP, σχολίασε το δημοσίευμα, σύμφωνα μάλιστα με το οποίο η Γκαγιέ και ο Ολάντ συναντώνται πολλές φορές την εβδομάδα και η ηθοποιός βγάζει συχνά βόλτα το προεδρικό μαύρο λαμπραντόρ.

«Είτε η κυρία Γκαγιέ είναι η επίσημη σύντροφος του προέδρου και σε αυτή την περίπτωση εκείνος το λέει και το κράτος πρέπει να διασφαλίσει την προστασία της, είτε, αν δεν ισχύει αυτό, δεν υπάρχει λόγος δημόσια κονδύλια να χρησιμοποιούνται για τη συνοδεία, τη μεταφορά και την προστασία της κυρίας Γκαγιέ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του UMP Σεμπαστιάν Ουιγκ στο δίκτυο BFMTV.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο iTele ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν, που συνδέεται στενά με τον Ολάντ, σχολίασε ότι πιθανές «απειλές» θα μπορούσαν να δικαιολογούν αυτά τα μέτρα.

«Οταν κάποιος βρίσκεται στη δημοσιότητα και γίνονται σχόλια για την προσωπική του ζωή, μπορεί να υπάρχουν απειλές», δήλωσε. Ερωτηθείς αν συγκεκριμένα η Γκαγιέ δέχεται απειλές, απάντησε ότι δεν γνωρίζει.

Τον περασμένο Νοέμβριο, το περιοδικό Voici δημοσίευσε φωτογραφίες του Ολάντ με την ηθοποιό μέσα στην προεδρική κατοικία που έδειχναν ότι είχαν στενή σχέση, γεγονός που οδήγησε στη μετακίνηση πέντε μελών του προεδρικού προσωπικού, καθώς κρίθηκε ότι υπήρξε παραβίαση των κανόνων ασφαλείας.

Οι σωματοφύλακες του προέδρου Ολάντ ερωτηθέντες για το σημερινό δημοσίευμα και για το αν η Γκαγιέ επωφελείται από την κρατική ασφάλεια αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το