Θ Plus

Γκάφα ολκής: Επιστήμονας μπέρδεψε μακρινό άστρο με… λουκάνικο – Η εικόνα που μοιράστηκε

Ένας Γάλλος επιστήμονας έκανε μια… επική γκάφα και έπειτα ζήτησε «συγγνώμη», καθώς ανέβασε στο Twitter τη φωτογραφία ενός τσορίθο (σ.σ. όρος για διάφορους τύπους χοιρινών λουκάνικων από την Ιβηρική Χερσόνησο), ισχυριζόμενος ότι πρόκειται για την εικόνα ενός μακρινού άστρου που τραβήχτηκε από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb.
Ο Etienne Klein, ένας διάσημος φυσικός και διευθυντής στην Επιτροπή Εναλλακτικών Ενεργειών και Ατομικής Ενέργειας της Γαλλίας, μοιράστηκε την εικόνα του πικάντικου ισπανικού λουκάνικου στο Twitter την περασμένη εβδομάδα, επαινώντας το «επίπεδο λεπτομέρειας» που παρείχε.

«Εικόνα του Proxima Centauri, του κοντινότερου αστέρα στον Ήλιο, που βρίσκεται 4,2 έτη φωτός μακριά από εμάς. Τραβήχτηκε από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb. Επίπεδο λεπτομέρειας… Ένας νέος κόσμος αποκαλύπτεται κάθε μέρα», «ενημέρωνε» τους περισσότερους από 91.000 ακολούθους του την Κυριακή.
Η ανάρτηση έγινε retweet και σχολιάστηκε από χιλιάδες χρήστες, οι οποίοι πήραν τον επιστήμονα στα σοβαρά.
Τα πράγματα, ωστόσο, δεν ήταν ακριβώς όπως φαίνονταν…

Ο Κλάιν παραδέχτηκε αργότερα, σε μια σειρά από tweets που ακολούθησαν, ότι η εικόνα ήταν στην πραγματικότητα ένα κοντινό πλάνο μιας φέτας από τσορίθο, τραβηγμένο σε μαύρο φόντο.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το