Κόσμος

Γκάφα νοσοκομείου στον Ισημερινό: «Θύμα» του κορωνοϊού βρέθηκε ζωντανή

Μια 74χρονη στον Ισημερινό, που είχε θεωρηθεί νεκρή από τον κορωνοϊό, εν τέλει βρέθηκε… ζωντανή, σε μια απίστευτη ιστορία. Η οικογένεια της Άλμπα Μαρούρι ενημερώθηκε για τον υποτιθέμενο θάνατό της τον προηγούμενο μήνα και έλαβε στάχτες που υποτίθεται πως ανήκαν σε αυτήν.
Ωστόσο, η Μαρούρι ξύπνησε από κώμα τριών εβδομάδων σε νοσοκομείο την Πέμπτη και ζήτησε από τους γιατρούς να καλέσουν την αδελφή της. Σύμφωνα με το BBC, η οικογένειά της ενθουσιάστηκε με τα νέα, ωστόσο είναι άγνωστο σε ποιον ανήκουν οι στάχτες που εστάλησαν στο σπίτι.

Η Μαρούρι εισήχθη στο νοσοκομείο τον προηγούμενο μήνα με υψηλό πυρετό και δυσκολίες στην αναπνοή. Στις 27 Μαρτίου η οικογένειά της ενημερώθηκε για τον θάνατό της. Τους έδειξαν ένα πτώμα στο νεκροτομείο, αλλά χρειάστηκε να κρατήσουν απόσταση λόγω φόβων εξάπλωσης.
Ο ανιψιός της Μαρούρι, Χάιμε Μόρλα, είπε σε αξιωματούχους του νοσοκομείου πως νόμισε ότι ήταν όντως η θεία του. «Φοβόμουν να δω το πρόσωπό της» είπε στο AFP. «Ήμουν ενάμισι μέτρο μακριά. Είχε τα ίδια μαλλιά, το ίδιο χρώμα δέρματος».

Το πτώμα, λοιπόν, άγνωστο σε ποιον/ποια ανήκε, αποτεφρώθηκε και οι στάχτες εστάλησαν στην οικογένεια. Ωστόσο, όταν η Μαρούρι ξύπνησε το Σάββατο, είπε στους γιατρούς το όνομά της, τους έδωσε τον αριθμό τηλεφώνου της και ζήτησε να την παραλάβει η αδελφή της.
Ομάδα από το νοσοκομείο επισκέφθηκε την οικογένεια για να ζητήσει συγγνώμη, μετέδωσε η El Comercio, και πρόσθεσε ότι το νοσοκομείο ήταν σε χάος εξαιτίας του αριθμού των κρουσμάτων και των θανάτων. «Είναι θαύμα. Για σχεδόν έναν μήνα νομίζαμε ότι ήταν νεκρή».
Η οικογένεια τώρα θέλει αποζημίωση από τις Αρχές για το κόστος της αποτέφρωσης και, φυσικά, για την ψυχική οδύνη.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το