Τοπικά

Γκάφα: Διάβαση πεζών στην Αγριά καταλήγει σε κιγκλιδώματα – “Παράνομη και επικίνδυνη η τοποθέτηση από τον Δήμο”

Όποιος θέλει να περάσει το δρόμο στην Αγριά για να προστατευτεί από τα αυτοκίνητα θα “πέσει” επάνω σε κιγκλιδώματα, που τοποθέτησε ο Δήμος. Στα κοινωνικά δίκτυα αποδοκιμάζεται η απόφαση του Δήμου Βόλου και προτείνεται η μεταφορά της διάβασης , από την ώρα που όποιος θέλει να περάσει το δρόμο πρέπει να πηδήξει επάνω από τα κάγκελα ενώ ο πρωην αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και νομικός κ. Μόσχος αναφέρει πως η τοποθέτηση εκτός από επικίνδυνη είναι και παράνομη. Σύμφωνα με το Νόμο: Τα προστατευτικά κιγκλιδώματα, είναι βασικό ζητούμενο για την προστασία των πολύπαθων πεζοδρομίων και γενικά άλλων κοινοχρήστων χώρων προορισμένων για πεζούς… Η τοποθέτηση τους μόνο θετικά οφέλη μπορεί να έχει για την βιώσιμη κινητικότητα.
Ωστόσο η τοποθέτηση με αυτόν τον τρόπο των συγκεκριμένων κιγκλιδωμάτων έρχεται σε αντίθεση με την ΥΑ 52907/2009 η οποία αναφέρει εκτός των άλλων ότι “Η χρήση προστατευτικών εμποδίων της κίνησης των πεζών κατά μήκος των πεζοδρομίων επιτρέπεται μόνο εφόσον αυτά κατασκευάζονται από στοιχεία με στρογγυλεμένες ακμές σε μορφή Π ή κιγκλιδώματος με ύψος 0,80μ και μέγιστο μήκος 1,50μ. με απόσταση μεταξύ τους 1,00μ. και με επιπλέον οριζόντιο στοιχείο στα 0,10 μ. από το δάπεδο για να είναι εντοπίσιμα από άτομα με προβλήματα όρασης”
“Ο Δήμος θα πρέπει να δίνει το παράδειγμα στους πολίτες και οχι να γίνεται ο ίδιος πρωταγωνιστής αυθαιρεσιών…’ αναφέρει ο κ. Μόσχος.

Παραδοχή της γκάφας με ύβρεις από τον δήμο Βόλου 

“Μας προκαλεί κατάπληξη η ενασχόληση δημοσιογράφων, παγκοσμίου… βεληνεκούς (έχει μερικούς από δαύτους η πόλη μας) με τη διάβαση πεζών στο ύψος της παιδικής χαράς Αγριάς, όπου – από αβλεψία ενός υπαλλήλου – πρώτα τοποθετήθηκαν τα κάγκελα – προστατευτικά για τα παιδιά και στη συνέχεια (με διαφορά μερικών ωρών) μετακινήθηκε, με νέα διαγράμμιση, η διάβαση.

Βεβαίως και δεν θα του πάρουμε γι αυτό το κεφάλι, όπως οι αστείες… Σαλώμες της τοπικής δημοσιογραφίας απαιτούν, προκαλώντας γι’ άλλη μια φορά θυμηδία, απλώς εκφράζουμε την ικανοποίησή μας που μη έχοντας κάτι σοβαρό και άξιο λόγου να καταφερθούν εναντίον μας, ασχολούνται με ασήμαντα θέματα, που άλλωστε τους ταιριάζουν.

Οι φωτογραφίες που επισυνάπτουμε δείχνουν ότι το όποιο πρόβλημα υπήρξε λύθηκε, μέσα σε λίγες ώρες, όμως δείχνουν και τη διαφορά της νοοτροπίας και της προοπτικής ενός εκάστου. Αποτελούν το παρελθόν, το χθες, και εκφράζουμε το αύριο, την ελπίδα και την προοπτική για την πόλη. Ας βουλιάξουν, σαν ΜΜΕ, μέσα στη μιζέρια και την κακομοιριά τους, δεν θα λείψουν από κανένα…”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το