Τοπικά

Γηροκομείο Καναλίων: Με κορωνοϊό 29 από τους 37 ηλικιωμένους – 17 νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο

Ευρεία σύσκεψη, υπό τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, με αντικείμενο τα υγειονομικά δεδομένα στο Σουρλίγκειο Γηροκομείο των Καναλίων και την πορεία της υγείας των νοσηλευομένων από τον κορωνοϊό στο Νοσοκομείο του Βόλου.

Ο Διευθυντής του Ιδρύματος ενημέρωσε τους συμμετέχοντες ότι σε σύνολο 37 τροφίμων, στο Νοσοκομείο του Βόλου νοσηλεύονται 17, ενώ στο Γηροκομείο παραμένουν 12 θετικοί τρόφιμοι και 8 αρνητικοί, οι οποίοι διαμένουν σε ξεχωριστούς χώρους, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.

Επίσης, επί συνόλου 11 μελών του προσωπικού, επτά είναι θετικοί – ασυμπτωματικοί και παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Αντικαταστάθηκαν δε από έκτακτο προσωπικό.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολη Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης, ο Διευθυντής του Γηροκομείου κ. Ιωάννης Μόσχος, ο κ. Ιωάννης Κόκορης, Παθολόγος – Εντατικολόγος, Δ/ντής ΜΕΘ, Πρόεδρος της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Βόλου, ο κ. Ηλίας Καραμπέτσος, Γενικός ιατρός – Δ/ντής ΤΕΠ, Δ/ντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Βόλου, η κ. Ράνια Πινακά, Γενική Ιατρός – Συντονίστρια Εποπτών ΚΟΜΥ 5ης ΥΠΕ, η κ. Βασιλική Νίκου, από την Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε.Μ.Σ., ο κ. Μιχάλης Βασιλικός, Νομικός Σύμβουλος της Μητρόπολης και ο Αρχιδιάκονος Ιωήλ Ποδαρόπουλος, υπεύθυνος ενημέρωσης των συγγενών των νοσηλευομένων στο Νοσοκομείο Βόλου.

Στην σύσκεψη διαπιστώθηκε το άριστο πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, καθώς και η αυστηρή τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας στο Γηροκομείο, κατά τις υποδείξεις των ειδικών, καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας, σε βάθος πολλών μηνών, αλλά και άμα τη εμφανίσει του πρώτου κρούσματος εντός του Ιδρύματος.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς όλους τους εμπλεκομένους φορείς για την άριστη συνεργασία, ιδιαιτέρως δε προς το Νοσοκομείο Βόλου για την άψογη νοσηλεία των τροφίμων του Ιδρύματος και το αδιάπτωτο ενδιαφέρον του προσωπικού του για την εξέλιξη της υγείας τους. Επαίνεσε δε όλους τους φορείς της τοπικής κοινωνίας, που δίνουν καθημερινά την μάχη για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης στον τόπο.

Συζητήθηκε, τέλος, η δυνατότητα ενημέρωσης των συγγενών για την πορεία της υγείας των νοσηλευομένων, θέμα για το οποίο αναμένεται σχετική ανακοίνωση του Νοσοκομείου.
Ευχή όλων ήταν να μην υπάρξει καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής, γι’ αυτό η επαγρύπνηση όλων των εμπλεκομένων θα είναι επίμονη και διαρκής.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το