Ελλάδα

Γιούνκερ στη Βουλή: Οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στην Τουρκία να απελευθερωθούν

«Πρέπει οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στην Τουρκία να απελευθερωθούν» τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής. Πρόσθεσε ότι δεν είναι δυνατό να λέγεται ότι αποτελούν «απειλή για την ασφάλεια της Τουρκίας».

Ο πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ότι «σε όλη μου την πολιτική ζωή παρέμεινα φίλος της Ελλάδας» και πρόσθεσε μεταξύ άλλων:

«Η Ελλάδα είναι μεγάλο έθνος, στο οποίο οι Ευρωπαίοι χρωστάμε πολλά. Η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους πυλώνες της σταθερότητας στα Βαλκάνια».

Ο κ. Γιούνκερ επεσήμανε ότι σήμερα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την Ελλάδα ενώ χαιρέτισε τη θέληση και κουράγιο που, όπως είπε, έδειξε ο ελληνικός λαός.

«Η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα θα ήταν ένα οικοδόμημα ατελές. Σήμερα σκέφτομαι με μεγάλη συγκίνηση τον Κωνσταντίνο Καραμανλή που κατάφερε να κάνει την Ελλάδα μέλος των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων» τόνισε μεταξύ άλλων.

«Γνώρισα την Ελλάδα σε εποχές έντονα φορτισμένες. Η χώρα σας βρέθηκε στο επίκεντρο μιας πολυ-κρίσης. Αν μια άλλη χώρα είχε βρεθεί στο επίκεντρο τόσων προβλημάτων, δεν θα μπορούσε να τα έχει αντιμετωπίσει όπως το κατάφερε ο λαός σας» επεσήμανε.

Ο κ. Γιούνκερ σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να αφήσουμε μόνη της την Ελλάδα στη διαχείριση του μεταναστευτικού» ενώ πρόσθεσε ότι η χώρα μας είναι «πρώτη στην αξιοποίηση του προγράμματος Γιούνκερ».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το