Ελλάδα

Γιούνκερ: Τέλη Μαϊου – αρχές Ιουνίου η συμφωνία με την Ελλάδα

tsipras-giounker

Το ενδεχόμενο επίτευξης συμφωνίας στην σύνοδο στη Ρίγα αποκλείει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ, προσδιορίζοντάς την στα τέλη Μαϊου ή στις αρχές Ιουνίου, μεταδίδει το Bloomberg.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο πρόεδρος της Κομισιόν διέψευσε, από το Στρασβούργο όπου βρίσκεται, ότι ήταν αυτός ο συντάκτης του κειμένου που διέρρευσε χθες για την πρόταση συμβιβασμού όσον αφορά την Ελλάδα. «Δεν υπάρχει σχέδιο Γιούνκερ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το δημοσίευμα κάνει λόγο για αισιοδοξία από την πλευρά της Αθήνας ως προς μια συμφωνία στο αμέσως επόμενο διάστημα ώστε να «ξεκλειδώσει» η πολυπόθητη χρηματοδότηση, μια αισιοδοξία που ωστόσο, δεν δείχνουν να συμμερίζονται οι εταίροι της, σύμφωνα τουλάχιστον με το πρακτορείο.

Σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, κ. Γιάνη Βαρουφάκη, ότι η Ελλάδα «είναι πολύ κοντά» σε συμφωνία, ενδεχομένως και μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, το δημοσίευμα του πρακτορείου αναφέρει ότι οι πιστωτές αντικρούουν την επανειλημμένα εκφρασμένη πεποίθηση της ελληνικής κυβέρνησης, ζητώντας πιο συγκεκριμένες δράσεις.

Το Bloomberg αναφέρεται στις πρόσφατες δηλώσεις του Ευρωπαίου επιτρόπου Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος είπε πως παρότι η Ελλάδα έχει κάνει κάποια πρόοδο σε σχέση με τις δεσμεύσεις της «δεν είμαστε ακόμη εκεί», επαναλαμβάνοντας για ακόμη μια φορά την «προφανώς τεταμένη» οικονομική κατάσταση της χώρας.

«Μετά από μήνες ακροσφαλούς διπλωματίας, ο Βαρουφάκης δηλώσει ότι η Ελλάδα και οι πιστωτές της εξακολουθούν να διαφωνούν στους στόχους του προϋπολογισμού, την εργασιακή νομοθεσία και το συνταξιοδοτικό», γράφει χαρακτηριστικά το άρθρο, το οποίο εμπεριέχει αναφορά και στη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σύμφωνα με την οποία η διαπραγματευτική στρατηγική της κυβέρνησης χάνει την υποστήριξη του κοινού, με το ποσοστό να πέφτει στο 35% σε σχέση με το 45,5 του περασμένου μήνα.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το