Κόσμος

Γιούνκερ: Δεν θέλω παράλληλες διαπραγματεύσεις πριν το Eurogroup

giounker

Μετά το Eurogroup της Δευτέρας θα γίνει η όποια συνάντηση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, καθώς ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν θέλει να υπάρχουν παράλληλες διαπραγματεύσεις τη στιγμή που βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις μεταξύ της Αθήνας και των εταίρων-πιστωτών.

Αυτό δηλώνει ο ίδιος σε προδημοσιευμένα αποσπάσματα συνέντευξης που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sontag, στον απόηχο άλλου δημοσιεύματος στον γερμανικό Τύπο που ανέφερε πως είχε απορρίψει αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για κατ’ ιδίαν συνάντηση την Παρασκευή, πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Ο κ. Γιούνκερ τονίζει πως βρίσκεται σε τακτικότατη επικοινωνία με Αθήνα και δηλώνει βέβαιος πως θα συναντηθεί με τον κ. Τσίπρα μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες, όμως διευκρινίζει πως δεν θέλει να επηρεαστούν οι αποφάσεις του Eurogroup από άλλες επαφές.

Υπενθυμίζεται πως πριν το Eurogroup της 16ης Ιανουαρίου ο κ. Γιούνκερ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Τσίπρα, ενώ στη συνέχεια η Κομισιόν προσπάθησε να βοηθήσει στην εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής συμφωνίας μεταξύ των εταίρων και της Ελλάδας, προσπάθεια που κατέληξε στα περίφημα προσχέδια Μοσκοβισί.

Κατά τις τελευταίες ημέρες, η Επιτροπή έχει διαμηνύσει πως αυτό που προέχει είναι η υλοποίηση της συμφωνίας που επετεύχθη στο Eurogroup της 20ης Ιανουαρίου.

Έχει επίσης χαρακτηρίσει «πρόωρη» την όποια συζήτηση για νέο πρόγραμμα στήριξης.

πηγή www.tovima.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το