Ελλάδα

Γιος ασθενή τα έκανε γυαλιά καρφιά στο Δρομοκαΐτειο – «Συμβαίνουν απίθανα πράγματα» λέει η ΠΟΕΔΗΝ

Επεισοδιακή ήταν η νύχτα στο Δρομοκαΐτειο με πρωταγωνιστή έναν νεαρό άνδρα που τα έκανε γυαλιά καρφιά. Πρόκειται για το γιο ενός ασθενή ο οποίος αρχικά ενημερώθηκε από το νοσοκομείο στις 21.30 πως ο πατέρας του που νοσηλεύεται σε τμήμα οξέων περιστατικών θα μεταφερθεί σε Γενικό Νοσοκομείο για εξετάσεις επειδή εμφάνισε παθολογικά προβλήματα. Λίγα λεπτά αργότερα ο γιος του ασθενή εμφανίστηκε στη πύλη ουρλιάζοντας και απειλώντας για τη ζωή των δύο φυλάκων που ήταν στη βάρδια.

Παρά την προσπάθεια των φυλάκων να τον εμποδίσουν πέρασε τη πύλη και πήγε στο τμήμα που νοσηλεύεται ο πατέρας του αλλά ούτε και εκεί ηρέμησε. Έβριζε και φώναζε να περάσει μέσα στο τμήμα. Οι δύο νοσηλευτές βάρδιας του εξήγησαν πως απαγορεύεται το επισκεπτήριο και τον έστειλαν στο εφημερείο να συνομιλήσει με τους γιατρούς. Μετά από πολλές διαπραγματεύσεις δέχτηκε να πάει στο εφημερείο και εκεί τα έκανε γυαλιά καρφιά.

Τον άφησαν ελεύθερο και επέστρεψε
Το προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος ειδοποίησε την αστυνομία. Λίγη ώρα αργότερα έφτασαν στο νοσοκομείο άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και συνέλαβαν τον ταραξία που ήταν εκτός ελέγχου. Επίσης κλήθηκαν και έδωσαν κατάθεση οι εργαζόμενοι που υπέστησαν τις λεκτικές επιθέσεις του αλλά απέφυγαν να κάνουν μηνύσεις ή να δημοσιοποιήσουν τα ονόματα τους για να μη στοχοποιηθούν. Λίγο μετά τις 4.30 τα ξημερώματα ο νεαρός άνδρας αφέθηκε ελεύθερος από την αστυνομία και ξαναγύρισε στην πύλη του νοσοκομείου όπου και πάλι έβριζε και απειλούσε τους φύλακες και τους εργαζομένου στο νοσοκομείο.

«Δύο φύλακες για 400 στρέμματα»
Το περιστατικό καταγγέλθηκε από τους εργαζομένους στην ΠΟΕΔΗΝ η οοποία με τη σειρά της απανέφερε το θέμα της φύλαξης των νοσοκομείων και ειδικότερα του Δρομοκαΐτειου που έχει να αντιμετωπίσει ασθενείς με ψυχολογικά προβλήματα που στην πλειοψηφία τους είναι χρήστες ναρκωτικών. «Η κατάσταση είναι τραγική. Και αυτό το περιστατικό αλλά και άλλα που γίνονται καθημερινά στο Δρομοκαΐτειο έχουν κάνει την κατάσταση των εργαζομένων όχι μόνο ανυπόφορη αλλά και επικίνδυνη. Το νοσοκομείο έχει μία τεράστια έκταση 400 στρεμμάτων με δάσος και έχουμε μόνο δύο φύλακες στη βάρδια».

«Συμβαίνουν απίθανα πράγματα»
Συμβαίνουν απίθανα πράγματα κάθε βράδυ. Είναι γνωστά σε όλους αλλά δεν κάνουμε τίποτα για να αλλάξει η κατάσταση που μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο δραματική. Ερχονται χρήστες ναρκωτικών, έμποροι ναρκωτικών, αντιμετωπίζουμε επιθετικές συμπεριφορές και το νοσηλευτικό προσωπικό είναι ανυπεράστιστο. Δεν έχουμε καμία ασφάλεια», δήλωσε στο ethnos.gr ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το