Τοπικά

Γιορτινή έκθεση διά χειρός του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου

Επειδή το χειροποίητο είναι… αλλιώς, ανοίγει την προσεχή Παρασκευή 14.12.2018 στις 6 το απόγευμα, το παζαράκι του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου, στο πλαίσιο της λειτουργίας των παραδοσιακών εργαστηρίων του. Η γιορτινή αυτή έκθεση φιλοξενείται στην αίθουσα «Μαρία Γκέκου» (Δον Δαλεζίου – Ρ. Φεραίου) και πλαισιώνεται από μικρές δημιουργίες των εκπαιδευομένων και των υπευθύνων εκπαιδευτριών.
Στο παζαράκι με γεύση Χριστουγέννων, οι επισκέπτες θα έχουν τη χαρά να βρουν όμορφες χριστουγεννιάτικες δημιουργίες και διάφορες προτάσεις για όμορφα, χρηστικά και οικονομικά δωράκια. Άλλωστε τα χειροποίητα δώρα είναι όχι μόνο ευπρόσδεκτα αλλά και αναντικατάστατα με την αίσθηση της μοναδικότητας και της αυθεντικότητας που τα διακρίνει και το πλεονέκτημα, ότι έχουν φτιαχτεί από άτομα που αγαπούν τη χειροποίητη δημιουργία.
Επίσης, προσωπικά χρηστικά διακοσμητικά αντικείμενα, ευφάνταστα ημερολόγια, χειροποίητα είδη- δώρα για το σπίτι, διακοσμητικά μαξιλάρια, πουγκιά, θήκες με διάφορα θέματα, κηροπήγια και πολλές άλλες χειροποίητες κατασκευές, με παραδοσιακά σχέδια σε πανέμορφα χρώματα. Είδη που αποτυπώνουν την ευρηματικότητα των ατόμων που ασχολούνται με τις παραδοσιακές τέχνες στο Λύκειο.
Υπενθυμίζεται ότι το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου με συνέπεια στις αξίες της διατήρησης του νεότερης ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς συνεχίζει την παράδοση της τέχνης του αργαλειού, με το εργαστήριο της υφαντικής μαζί και των εργαστηρίων κεντήματος, κοπτικής-ραπτικής και πλεκτικής, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο έμφαση, όχι μόνο στη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, αλλά και στις διαχρονικές παραδοσιακές τέχνες, που σήμερα τείνουν να εξαφανιστούν.
Δραστηριότητες που αποτελούν, εκτός από ένα σύνολο γνώσεων, εμπειριών και δεξιοτήτων, ένα ανοικτό παράθυρο στην οικιακή οικονομία και στην ψυχαγωγία.
Διάρκεια λειτουργίας της έκθεσης έως την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου. Ώρες λειτουργίας: πρωί 10.00-13.00 -απόγευμα.

Φόρος τιμής στους ευεργέτες, δωρητές και εθελοντές
To Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου τιμά συμβολικά τους αείμνηστους ευεργέτες, τους δωρητές, τους διατελέσαντες προέδρους, τα μέλη και το σύνολο των εθελοντών του σωματείου διαχρονικά με το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο που θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος σήμερα Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, μετά τη Θεία Λειτουργία. Αμέσως μετά, θα προσφερθεί, κατά τα καθιερωμένα, λιτή δεξίωση καφέ στο «Σπίτι Γαλήνης Χριστού».
Στόχος του ΛΕΒ είναι η ανάδειξη της προσφοράς και η μίμηση της πράξης του ευεργετισμού, καθώς και του εθελοντισμού από τους νεότερους. Ο κατάλογος των αείμνηστων εθελοντών που αφιερώθηκαν στους σκοπούς του ΛΕΒ με είναι μακρύς στα 98 χρόνια της διαδρομής του. Έχει μεγάλη σημασία η ανάδειξη της αξίας της κοινωνικής προσφοράς στον τόπο μας και ιδιαίτερα στις μέρες μας. Tη συμβολική αυτή απόδοση τιμής το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου καθιέρωσε για πρώτη φορά το 1933, στο ετήσιο μνημόσυνο της Αμαλίας Ρήγα και επαναλαμβάνει αδιαλείπτως έως και σήμερα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το