Τοπικά

Γιορτή της ΜΟΤΟΛΕΒ με μηνύματα για ασφαλή οδήγηση

Στο κτίριο «Παπαστράτος» του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, στην παραλία του Βόλου, η Μοτοσυκλετιστική Λέσχη Βόλου (ΜΟΤΟ.ΛΕ.Β.) γιόρτασε χθες τα 35 χρόνια λειτουργίας της. Ομιλίες, παρουσιάσεις, συναυλία αλλά και μια μοτοπορεία συμπεριλαμβάνονταν στις δράσεις.
H πορεία των μοτοσυκλετιστών ξεκίνησε στις 3:30 το μεσημέρι από τον Άναυρο, εκεί όπου ξεκίνησε η ιδέα για τη δημιουργία της Λέσχης, έφτασε στα Καλά Νερά και στην επιστροφή έκανε στάσεις σε κάθε σημείο που είχε εντευκτήριο η Λέσχη.
Η μοτοπορεία επιστρέφοντας στον Βόλο θα κινηθεί μέσα στην πόλη και θα κάνει στάσεις στις διασταυρώσεις Κανάρη – Πολυμέρη, Ευριπίδου – Θουκυδίδου, Ανθ. Γαζή – Μεταμορφώσεως και στην πλατεία Ι.Ν. Ευαγγελίστριας, στη Νέα Ιωνία. Είναι τα μέρη που στεγάστηκε διαδοχικά η Λέσχη. Η πορεία κατέληξε μέσω της οδού Ιάσονος στον θόλο του πανεπιστημιακού κτιρίου.

Η εκδήλωση από νωρίς θα πλαισιώθηκε από παρουσιάσεις αναβατών – πρωταθλητών στον χώρο της μοτοσυκλέτας που μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους στο αμφιθέατρο Σαράτση, όπως ο Βασίλης Ορφανός, ο μοναδικός Έλληνα πρωταθλητής – νικητής του Dakar και ο Ανδρέας Ψυχογιός, ο μοναδικός Έλληνας αγωνιζόμενος του Isle of Man. Ακολούθησαν ομιλίες και παρουσιάσεις για τις δράσεις των 35 χρόνων της ΜΟΤΟΛΕΒ με την προβολή οπτικού υλικού.
«Οι δράσεις μας είναι εκδρομικές αλλά και εκπαίδευσης. Παίρνοντας το δίπλωμά μας ξέρουμε να οδηγούμε βασικά, αλλά μετά καλούμαστε να εξελιχθούμε και να μάθουμε την ασφαλή οδήγηση. Πρέπει να κινούμε σωστά στον δρόμο. Ο εκπαιδευτής ενημερώνει τον οδηγό-μαθητή τι πρέπει να κάνει ενώ τον ενημερώνει για το πως θα βελτιώσει τον τρόπο οδήγησης» δήλωσε ο πρόεδρος της ΜΟΤΟΛΕΒ Αργύρης Λεπίδας.

Μέλη της Λέσχης έχουν ταξιδέψει σε διάφορα σημεία, όπως το Βόρειο Ακρωτήρι στη Νορβηγία, στην Αφρική ή έκαναν τον γύρο της Ευρώπης.
Ο κ. Λεπίδας σημείωσε ότι η ασφαλής οδήγηση ξεκινά από τα σχολεία και σε συνεργασία με το Ινστιτούτο «Μοτοθέσις» ενημερώνουν μαθητές σχολείων. «Θέλουμε αρκετά χρόνια ακόμα για να βελτιωθούμε ως προς την οδική μας συμπεριφορά» δήλωσε.
Ο γραμματέας Άρης Κωνσταντέλιας επισήμανε ότι τα μέλη της Λέσχης νιώθουν σαν μία οικογένεια. «Μια οικογένεια που σε προσέχει και οργανώνει διάφορες δράσεις, όπως αιμοδοσίες, αλλά και ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος όπως βόλτες» είπε και πρόσθεσε ότι το τελευταίο διάστημα η Λέσχη προωθεί τα ταξίδια στο εξωτερικό.
Τα μέλη της ΜΟΤΟΛΕΒ συναντιούνται κάθε Τρίτη και Πέμπτη απόγευμα στο εντευκτήριό της, στην οδό Φυτόκου 8.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το