Πολιτισμός

Γιορτή τέχνης και δημιουργίας στον Δίαυλο

αφίσα τελική

Με τη λήξη των μαθημάτων του Τμήματος Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις, αρχής γενομένης από την Πέμπτη 16 Ιουνίου που θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης εικαστικών μαθημάτων με έργα των μαθητών κάθε επιπέδου (αρχαρίων ή προχωρημένων αντίστοιχα), σε διάφορες αίθουσες του Διαύλου, στις 18:30.
Σημειώνεται ότι κατά την εκπαιδευτική χρονιά 2015-16 λειτούργησαν τα εξής τμήματα: Εργαστήρια Ζωγραφικής και Κεραμικής στο Κάραγατς, Φωτογραφίας, COMIC, Ψηφιδωτού και Χειροτεχνικών κατασκευών, εκ των οποίων τα τρία τελευταία ως νέες δράσεις του Τμήματος Δημιουργικής Απασχόλησης.
Στα εγκαίνια της έκθεσης θα συμμετέχουν με έργα οι μαθητές όλων των τμημάτων, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με το συγκρότημα Old Friends. Πρόκειται ουσιαστικά για μια παρέα από φίλους – εραστές της ροκ μουσικής σκηνής. Η πρώτη συνάντηση της “παρέας” έγινε το 2010. Η αρχική σύνθεση της παρέας βέβαια έχει αλλάξει με την πάροδο των χρόνων, όμως ο στόχος παραμένει πάντα ο ίδιος. Ποιοι αποτελούν όμως αυτή την παρέα σήμερα; Ο Γιώργος Πολύζος μας χαρίζει την φωνή του, αλλά και τους ήχους της κιθάρας του. Ο Απόστολος Μπαλαμπάνης μαζί του στην ηλεκτρική κιθάρα. Ο Νίκος Μπλάνας κρατάει τον ρυθμό με το ηλεκτρικό μπάσο, ενώ αλληλοσυμπληρώνεται με τον Γιώργο Κερασιώτη που κάθεται στα τύμπανα. Τέλος η Θάλεια Φώτου, η οποία βάζει με την φωνή της μια γυναικεία πινελιά στην παρέα.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 21 Ιουνίου και ώρα 20:30, στον πεζόδρομο Τοπάλη 14, όπου πρωτοετείς μαθητές του Θεατρικού εργαστηρίου θα παρουσιάσουν-αφηγηθούν διάφορα παραμύθια.
Σημειώνεται ότι στο θεατρικό εργαστήρι τη φετινή χρονιά λειτούργησαν τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων.
Υπεύθυνος επιμορφωτής όλων των τμημάτων είναι ο κ. Δημήτρης Δακτυλάς.
Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη και για τις δύο ημέρες (16 και 21 Ιουνίου 2016).
Η έκθεση θα παραμείνει στο χώρο έως και Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016 και το ωράριο λειτουργίας της θα είναι Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-14:00.
Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη γραμματεία του Διαύλου στο τηλέφωνο 2421025363.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το