Τοπικά

Γιορτή στην 111 Πτέρυγα Μάχης

Με τις καθιερωμένες εκδηλώσεις γιορτάστηκε χθες στην 111 Πτέρυγα Μάχης η γιορτή του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας με την παρουσία Θρησκευτικών, Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών.

Στην 111 Πτέρυγα Μάχης λειτουργούσε στατική και φωτογραφική έκθεση αεροσκαφών και άλλων οπλικών συστημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ ειδικευμένο προσωπικό παρείχε πληροφορίες για τα εκθέματα.
Επίσης, προβλήθηκαν βιντεοταινίες με θέμα την αποστολή, την κοινωνική προσφορά και τη συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας στην πρόληψη και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

s17-f3

Η επίσκεψη του 2ου ΓΕΛ Βόλου

Επίσκεψη 30 μαθητριών και μαθητών της Γ’ Τάξης του 2ου ΓΕΛ Βόλου πραγματοποιήθηκε χθες στην 111 Πτέρυγα Μάχης στο πλαίσιο του τριήμερου εορτασμού της Πολεμικής Αεροπορίας για τη Σύναξη των Αγγελικών Ασωμάτων Δυνάμεων.
Η μετακίνηση των μαθητών έγινε με λεωφορείο της ίδιας της Πτέρυγας Μάχης, οπότε δεν επιβαρύνθηκαν οικονομικά. Οι συνοδοί καθηγητές ήταν οι κ.κ. Μπάμπου Στ., Σταμάτης Νικ., Καλύβας Δημοσθένης.
Η επίσκεψη των μαθητών είχε και τον χαρακτήρα της καλύτερης ενημέρωσής τους για θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, καθώς πολλοί υποψήφιοι ενδιαφέρονται για τις Στρατιωτικές Σχολές.
Πρώτα οι μαθητές μετέβηκαν στο αμφιθέατρο, όπου αξιωματικοί τους ενημέρωσαν για την επαγγελματική προοπτική στην Πολεμική Αεροπορία. Επόμενος σταθμός της επίσκεψής τους ήταν η έκθεση με τα αεροπλάνα που λειτουργεί στην 111ΠΜ, ενώ μετά μετέβηκαν σε χώρους με αεροπλάνα, όπου είδαν από κοντά τη λειτουργία τους πάντα με την κατατοπιστική ενημέρωση των αξιωματικών.
Όπως ανέφερε η καθηγήτρια κ. Μπάμπου, οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την επίσκεψή τους στην 111ΠΜ, ενώ υπέβαλαν και πολλές ερωτήσεις στους αξιωματικούς για διάφορα θέματα, ενδεικτικό του ενδιαφέροντός τους.
Στην 111ΠΜ βρέθηκαν προχθές οι μαθητές και από άλλα σχολεία της Μαγνησίας για ενημέρωση και ξενάγηση σε χώρους της Πτέρυγας, ενώ η μετακίνησή τους έγινε με λεωφορεία της 111ΠΜ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το