Τοπικά

Γιορτή ψωμιού στην παραλία του Βόλου – Στόχος των αρτοποιών οι 25.000 επισκέπτες 

Ο Κώστας Τσουράπας, πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Μαγνησίας μίλησε για τη γιορτή ψωμιού, που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ημέρες στην πόλη. Το μεγάλο στοίχημα που έβαλε μαζί με τους συναδέλφους του έχει να κάνει με την προσέλευση του κοινού στο φετινό event, το οποίο θα φιλοξενηθεί στην παραλία του Βόλου.
Ο πρόεδρος των αρτοποιών προσδοκά σε αύξηση της επισκεψιμότητας κατά 35-40% σε σχέση με την περσινή χρονιά: «Σαφώς και θα έχουμε οδηγό τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε η προηγούμενη γιορτή ψωμιού και αποτέλεσε πόλο έλξης για 18.500 επισκέπτες. Φέτος υπολογίζουμε πως ο αριθμός θα αυξηθεί και θα περάσουν τουλάχιστον 25.000 άτομα από το περίπτερο, που θα στηθεί στην παραλία, μπροστά από το κτίριο Παπαστράτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας».

Η αισιοδοξία του πηγάζει από το γεγονός ότι η περσινή αναβίωση του θεσμού, έπειτα από ένα κενό 12 ετών, «αγκαλιάστηκε» όχι μόνο από Βολιώτες κάθε ηλικίας, αλλά και χιλιάδες επισκέπτες.
Θυμίζουμε ότι πριν από ένα χρόνο, η γιορτή διήρκησε τέσσερις ημέρες, από τις 13-16/10/2017 και το φινάλε της συνέπεσε με τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας ψωμιού, που έχει θεσπιστεί στις 16 Οκτωβρίου. Φέτος, στο πρόγραμμα προστέθηκε μία ακόμη ημέρα. Η «αυλαία» θα ανοίξει την προσεχή Τετάρτη 10 Οκτωβρίου και το περίπτερο-φούρνος θα είναι ανοικτό για το κοινό μέχρι τη μεθεπόμενη Κυριακή 14/10, δύο ημέρες πριν εορταστεί και για το τρέχον έτος η ημέρα τιμής για τους αρτοποιούς που πασχίζουν αδιάκοπα για το ψωμί της ημέρας.
«Το περίπτερο θα λειτουργεί όλες τις ημέρες από τις 09.00-13.00 και 18.00-21.00. Θα εργαστούν αφιλοκερδώς, προσφέροντας τον κόπο και την εργασία τους, αρτοποιοί της περιοχής, μέλη του σωματείου. Θα έχουμε και βιωματικό εργαστήρι άρτου και αρτοπαρασκευασμάτων, αλλά και δρώμενα για τα παιδιά», είπε ο κ. Τσουράπας.

«Το ψωμί αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της διατροφής μας. Ετούτο το ψωμί, το φρέσκο που παράγεται στον φούρνο της γειτονιάς, είναι αναγκαίο να προβληθεί. Η γιορτή μας είναι μία σπουδαία ευκαιρία για όλους τους αρτοποιούς της περιοχής να προβάλλουμε τον κόπο μας, αλλά και την αγάπη για τη δουλειά μας», σημείωσε ο πρόεδρος του τοπικού σωματείου, ο οποίος σε λίγο καιρό συμπληρώνει έναν χρόνο θητείας στο συλλογικό όργανο του κλάδου του. «Το σημερινό διοικητικό συμβούλιο ανέλαβε καθήκοντα στις 8 Νοεμβρίου 2017. Η ιδέα έπεσε στο τραπέζι επί των ημερών μας, οπότε και πήραμε την απόφαση να υλοποιήσουμε τη γιορτή ψωμιού στην παραλία του Βόλου», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ο 49χρονος βιοτέχνης, ο οποίος εργάζεται ως αρτοποιός επί 33 συναπτά έτη, φρόντισε να στείλει και το δικό του μήνυμα για την αξία του ψωμιού, το οποίο ζυμώνεται και ψήνεται σε ελληνικούς παραδοσιακούς φούρνους: «Το καταναλωτικό κοινό δεν πρέπει να ψωνίζει προϊόντα αμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης. Η κατεψυγμένη ζύμη, εκτός του ότι έχει μηδαμινή θρεπτική αξία, συχνά είναι επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία. Προτιμάμε και στηρίζουμε αρτοποιήματα που βρίσκουμε στον φούρνο της γειτονιάς. Διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στα κατεψυγμένα ψωμιά που έχουν κατακλύσει την αγορά και υπενθυμίζουμε τον αναγκαίο διαχωρισμό τους από τα φρέσκα. Όσα μέλη του σωματείου μας έχουν στις βιτρίνες τους το σήμα με την ένδειξη «Εδώ ζυμώνεται, εδώ ψήνεται», σημαίνει πως έχουν ελεγχθεί και διαθέτουν ψωμί ημέρας με φρέσκια ζύμη και τα προϊόντα τους παρασκευάζονται με αγνά υλικά».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το