Πολιτισμός

Γιορτή Οδηγισμού για τα 60 χρόνια του Τοπικού Τμήματος Νέας Ιωνίας

Ο Οδηγισμός της Νέας Ιωνίας γιόρτασε χθες το βράδυ στο κέντρο «Η Λίμνη», στο πάρκο Ελικοδρόμιο στη Νέα Ιωνία, με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από την ίδρυση του Οδηγισμού στην Ελλάδα και 60 χρόνων συνεχούς παρουσίας του και εθελοντικής προσφοράς στην τοπική κοινωνία της Νέας Ιωνίας. Το «παρών» στη γιορτή έδωσαν τα πρώτα στελέχη του Τμήματος, γυναίκες που ακόμη και σήμερα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σχεδόν 60 χρόνια.

Η πρόεδρος του Τοπικού Τμήματος Οδηγισμού της Νέας Ιωνίας κ. Κική Δανιηλίδου τόνισε πως φέτος συμπληρώνονται 90 χρόνια από την ίδρυση του Οδηγισμού στην Ελλάδα και 60 χρόνια συνεχούς παρουσίας και εθελοντικής προσφοράς του Τοπικού Τμήματος Νέας Ιωνίας.
«Το Τοπικό Τμήμα είναι ιστορικό. Βρίσκονται μαζί μας σε αυτή τη γιορτή τα πρώτα στελέχη που επάνδρωσαν το Τμήμα, όπως οι κ.κ. Γιούλα Παπακωνσταντίνου, Ελένη Παπακώστα και Ρένα Σέιδου» ανέφερε.
Η ίδια επισήμανε πως «όλοι ξεκινήσαμε από πουλάκια, γίναμε οδηγοί, φύγαμε για σπουδές και ξαναγυρίσαμε για να βοηθήσουμε το Τοπικό Τμήμα».
Σύμφωνα με την ίδια, ο Οδηγισμός αυτή την εποχή είναι πανάκεια. «Μέσα στην τεχνολογία και στην έλλειψη σχέσεων, τα παιδιά πρέπει να είναι σε μία οργάνωση με αξίες και ιδανικά όπως ο Οδηγισμός. Μπορεί να έχουν πολλές δραστηριότητες, αλλά εδώ αναπτύσσονται ολόπλευρα, κάτι που είναι το μέλημά μας. Ο Οδηγισμός τούς προσφέρει πολλά οφέλη» σημείωσε.
Οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν ένα σύντομο βίντεο από τις δράσεις του Τοπικού Τμήματος της Νέας Ιωνίας και σίγουρα κάποιοι αναγνώρισαν τον εαυτό τους, τους γνωστούς τους, πρόσωπα που «έφυγαν», ανθρώπους που με την παρουσία τους και την προσφορά τους έδωσαν την ευκαιρία σε χιλιάδες παιδιά να αποκτήσουν αξίες στη ζωή τους.
Να σημειωθεί πως στη συνέχεια η τραγουδίστρια Κατερίνα Αποστολοπούλου ερμήνευσε ελληνικά και σμυρναίικα τραγούδια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το