Πολιτισμός

«Γιορτή Κούκλας» από τα Δημιουργικά Εργαστήρια για Παιδιά του Πορφυρογένειου Ιδρύματος Αγριάς

Το Εργαστήρι Κουκλοθέατρου και Θεάτρου Σκιών του Πορφυρογένειου Ιδρύματος Αγριάς γιορτάζει τα δώδεκα χρόνια του και σας προσκαλεί σε μια μεγάλη «Γιορτή Κούκλας», την Κυριακή 19 Ιουνίου 2022, στις 19:00, στον Παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό του ΟΣΕ, στην Αγριά.

Ένα απόγευμα γεμάτο κούκλες και πολλές εκπλήξεις θα έχουν τη χαρά να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι φίλοι του κουκλοθέατρου στο φιλόξενο προαύλιο χώρο του Σιδηροδρομικού Σταθμού του ΟΣΕ, που θα μεταμορφωθεί σε ένα μεγάλο κουκλοθεατρικό εργαστήρι, ανοιχτό σε όλους.

Οι μαθητές όλων των ομάδων του Κουκλοπέδιου θα συμμετέχουν στη Γιορτή και θα παρουσιάσουν τις εικαστικές δημιουργίες δύο σχεδόν χρόνων. Η μαγική κλωστή που πάνω ακροβατούν οι γιγαντόκουκλες των παιδιών είναι η θάλασσα κι ο βυθός.

Οι θεατές θα παρακολουθήσουν μια σειρά αυτοσχεδιασμών με κούκλες και μουσική, θα κατασκευάσουν τις δικές τους δημιουργίες από απλά υλικά και θα συμμετέχουν σε παιχνίδια που θα υπάρχουν στο χώρο, εμπνευσμένα κι αυτά από το κουκλοθέατρο. Ετοιμαστείτε να συναντήσετε τα πιο αλλόκοτα πλάσματα, να κολυμπήσετε πλάι σε πολύχρωμα ψαράκια, να φτιάξετε μέδουσες, αστερίες και καβουράκια, να κρυφτείτε στην κοιλιά του γιγάντιου ψαριού και να γνωρίσετε από κοντά το Χταπόδι, το Δελφίνι και τη Γαρίδα. Μόλις ο ήλιος δύσει, η Γοργόνα κι ο Ιππόκαμπος θα δώσουν το σύνθημα για να ξεκινήσει η μεγάλη κουκλοπαρέλαση στην παραλία της Αγριάς.

Οι γιγαντόκουκλες της γιορτής είναι κατασκευασμένες από ελαφρύ σκελετό και πολύχρωμα χαρτιά που επιτρέπουν στο φως να περάσει και να δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Η κίνησή τους με συντονισμένους χειρισμούς από πολλούς κουκλοπαίκτες καθώς και ο ειδικός φωτισμός σε κάθε κούκλα μεταμορφώνουν τις κατασκευές. Οι κούκλες μοιάζουν να κολυμπούν στο φως, εύθραυστες κι εφήμερες, φιγούρες αέρινες των ονείρων και της φαντασίας.

Το Πορφυρογένειο Ίδρυμα Αγριάς και η πρόεδρός του Κατερίνα Πορφυρογένη, υποστηρίζει γενναιόδωρα και με μεγάλη χαρά όλες τις δράσεις του Εργαστηρίου Κούκλας και Θεάτρου Σκιών Κουκλοπέδιο. Η προσφορά του ως πυρήνας καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας είναι ιδιαίτερα σημαντική για τα παιδιά και τους εφήβους της ευρύτερης περιοχής.

Κινησιολογία: Εύα Βούλγαρη
Ζωντανή μουσική: Ιωάννης Κουλιανός
Φωτογραφίες – Αφίσα: Λευτέρης Πλαβός

Υπεύθυνη των εργαστηρίων είναι η παιδαγωγός και ιστορικός τέχνης Σταυρούλα Μαστρογιάννη.

Με την υποστήριξη των:ΕΨΑ Αγριάς, Βιβλιοπωλείο Ακουαρέλα, Ηλεκτρίζειν-Ηλεκτρολογικό Υλικό, Ζαχαροπλαστείο Φιλίππου, Έντεκα-Ψηφιακές Εκτυπώσεις, ΕΡΑ Βόλου

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το