Πολιτισμός

Γιορτή ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης και παρουσίαση βιβλίου στον Πλατανιά

Ολοκληρώνονται οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Πλατανιά «Η Σηπιάδα» με τη γιορτή Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης το τριήμερο 30, 31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου με σημείο εκκίνησης τον Πλατανιά, ενώ στο πλαίσιο αυτό παρουσιάζεται σήμερα Παρασκευή 30 Αυγούστου και ώρα 8 μ.μ. το βιβλίο του ναυπηγού – συγγραφέα Γρηγόρη Καρταπάνη.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ιστιοπλοϊκής ρεγγάτας στον Πλατανιά Νοτίου Πηλίου ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Πλατανιά «Η Σηπιάδα» προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου του ναυπηγού – συγγραφέα Γρηγόρη Καρταπάνη «Ναυπηγικές αναφορές και ναυάγια στα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη» σήμερα Παρασκευή 30 Αυγούστου και ώρα 8 μ.μ. στα «Παλιά» του Πλατανιά. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν η κ. Λίνα Θωμά, συγγραφέας, και ο συγγραφέας του βιβλίου. Θα συντονίσει η κ. Γιώτα Κούγιαλη, εκπαιδευτικός – συγγραφέας.

Να σημειωθεί ότι ο κύκλος των πλούσιων εκδηλώσεων του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Πλατανιά «Η Σηπιάδα» για το φετινό καλοκαίρι κλείνει με μια μοναδική γιορτή Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης που διοργανώνεται το τριήμερο Παρασκευή 30, Σάββατο 31 Αυγούστου και Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, με σημείο εκκίνησης τον Πλατανιά.
Ο Πλατανιάς αποτελεί μια θαυμάσια τοποθεσία για όσους θέλουν να ασχοληθούν με την ιστιοπλοΐα. Σταθεροί και ήπιοι άνεμοι, σ’ ένα προστατευμένο κόλπο, με δυνατότητα ασφαλούς αγκυροβολίας, συνθήκες ιστιοπλοΐας που βοηθούν τον αρχάριο και μέσο ιστιοπλόο, με το χωριό του Πλατανιά και την κοντινή παραλία στο Μικρό δημιουργούν ένα ειδυλλιακό ιστιοπλοϊκό περιβάλλον.
Η εκδήλωση είναι μια πρωτοβουλία του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Πλατανιά «Η Σηπιάδα» σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και Βόρειων Σποράδων, με τον ΙΟΒΑΘ (Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Βόλου Ανοιχτής Θαλάσσης) και τη Φλόγα. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στη Φλόγα.
Το ελάχιστο κόστος συμμετοχής για κάθε σκάφος είναι 10 ευρώ και οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ξεκινήσει. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στη φετινή Πλεύση Αγάπης μπορούν να επικοινωνήσουν με τους υπεύθυνους Σταμάτη Μπένη
6948111193 ή Chris Wicks 6945575360. Ανοίγουμε πανιά για την αγάπη, κάνουμε ιστιοπλοΐα για καλό σκοπό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το