Τοπικά

Γιορτή οικολογικής γεωργίας στον Βόλο

Με κυρίαρχο αντικείμενο τον ρόλο των πολυεθνικών στη διατροφή και το διατροφικό μέλλον η 7η πανθεσσαλική γιορτή οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας άρχισε χθες στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου στον Βόλο και ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή. Οικοπαραγωγοί από τη Θεσσαλία και από όλη την Ελλάδα βρίσκονται στον Βόλο για να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και να ενημερώσουν τους επισκέπτες της οικογιορτής ότι ένας άλλος οικολογικός πολιτισμός είναι υπαρκτός και εφικτός.

 

 

Στον χώρο της γιορτής στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν σε πάγκους με προϊόντα οικοκαλλιέργειας, χειροτεχνίας, μεταποίησης και άγριας συλλογής.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η γιορτή δεν έχει σχέση με εκθέσεις βιολογικών προϊόντων κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
Αντίθετα προτάσσει την αυτοοργάνωση και την άμεση δημοκρατία, τις προσιτές τιμές και την προώθηση της μικρής παραγωγής, την οικοτεχνία και τη μεταποίηση με παραδοσιακές μεθόδους, τη δημιουργία χειροποίητων κατασκευών και χειροτεχνιών. Επίσης, τις παραδοσιακές χρήσεις των βοτάνων με θεραπευτική και καλλυντική δράση και τα συλλογικά εγχειρήματα και τις συνεργασίες ως απάντηση στη μισθωτή εργασία.
Εκτός από τα θέματα που θίγει και τις σχετικές συζητήσεις και προβολές ντοκιμαντέρ, η πανθεσσαλική οικογιορτή είναι και μια ευκαιρία για μουσική και χορό με ορχήστρες τα βράδια των εκδηλώσεων.

SANYO DIGITAL CAMERA
Παράλληλα η οικογιορτή είναι και μια ευκαιρία για γνώση, καθώς πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων εργαστήρια και γίνονται ομιλίες για διάφορα θέματα, ενώ υπάρχουν και ομάδες δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά.

 
Σε σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρονται τα εξής:
«Ελάτε να γνωριστούμε, να μοιραστούμε γνώσεις και να ανταλλάξουμε ιδέες μέσα από σεμινάρια, εργαστήρια, ομιλίες, προβολές, αλλά και να διασκεδάσουμε με τα μουσικά δρώμενα της γιορτής. Φέτος στην πανθεσσαλική οικογιορτή το κεντρικό θέμα είναι ο ρόλος των πολυεθνικών στη διατροφή και το διατροφικό μας μέλλον για το οποίο θα πραγματοποιηθεί λαϊκή συνέλευση στον χώρο της γιορτής, στο πλαίσιο της παγκόσμιας δράσης το πρώτο 10ήμερο του Οκτωβρίου. Η λαϊκή συνέλευση είναι μια συνάντηση κινημάτων, σποροφυλάκων και υπερασπιστών των σπόρων, αγροτών, καλλιεργητών και πολιτών, με θέμα την αντιμετώπιση των εγκλημάτων κατά της φύσης και κατά της ανθρωπότητας που διαπράττονται από τις χημικές και τις βιοτεχνολογικές εταιρείες».
Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες σε κάθε εκδήλωση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το